ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

delegare pentru 60 de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o institutie publica. Mi s-a comunicat decizia angajatorului de a-mi desfasura activitatea la o sub-unitate pentru o perioada de 60 de zile. Aceasta fiind la 400 de km de locul obisnuit de munca, intreb: la ce cheltuieli de deplasare am dreptul? un transport dus intors la fiecare sfarsit de saptamana, sau doar la inceputul si sfarsitul delegatiei? A desfasura activitate pentru o perioada de 60 de zile undeva, nu necesita existenta unui post vacant similar celui pe care-l ocup?

Artemiza Buculeu
 User  Artemiza Buculeu
a intrebat la 26 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2013
Nu este necesar sa existe un alt loc vacant in alta sub-unitate a aceluiasi angajator, dvs desfasurati activitate specifica postului pe care sunteti incadrat la un alt loc de munca stabilit de angajator dar pe o perioada limitata de timp. Delegarea nu presupune suspendarea contractului de munca asa cum se intampla in cazul detasarii, sa nu le confundati cumva.

Pe perioada deplasarii angajatorul suporta chletuielile de transport si cazare plus o indemnizatie de delegare, in conditiile stablite prin CCM aplicabil sau prin lege speciala.

Art. 44 - Codul muncii republicat
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

In cazul unitatilor bugetare de exemplu sau a deplasarilor in afara tarii exista acte normative specifice, respectiv HG 1860/2006 republicata pentru bugetari si HG 518/1995 pentru deplasarile in strainatate.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024