ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Imposibilitatea de a efectua munca in ture


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

Cand m-am angajat , firma la care lucram se afla in Bucuresti. Pe parcurs ,aceasta si-a mutat sediul inafara capitalei . Astfel am ajuns in situatia sa nu mai pot efectua munca in sistemul de 2 schimburi , neavand cu ce ajunge la tura de dimineata care incepe foarte devreme.
Colegii din Bucuresti au posibilitatea de a ajunge la timp, dar eu care la randul meu stau in judetul Ilfovinsa tocmai in partea opusa locatiei sediului nu am cum sa fac asta.

Azi am fost pus in situatia de a mi se spune ca nu mai pot lucra doar la schimbul II si ca va fi necesar sa gasesc o solutie de a veni si dimineata . Solutia din partea mea nu exista pentru ca nu-mi pot permite sa stau cu chirie in Bucuresti .
Intrebarea mea este : Atata timp cat atunci cand m-am angajat, totul a fost ok de ambele parti, sediul fiind destul de aproape si putand ajunge la orice ora , ce vina am eu acum ca ei "au schimbat regulile in timpul jocului" si m-am trezit in aceasta imposibilitate ?Ce poate angajatorul sa-mi faca si in baza carui articol?Sau ce anume ar trebui eu sa invoc ca sa-mi apar dreptul de a muncii in continuare ?

Va multumesc !

Adaugata in: Studii de caz
Remus Stefan
 User  Remus Stefan
a intrebat la 21 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2011
In primul rand angajatorul ar trebui sa modifice acest element, respectiv al locului muncii, si in CIM-ul dumneavoastra, printr-un act aditional, in cazul in care acest lucru nu a fost deja facut. In cazul in care actul aditional nu este intocmit dar locul de munca s-a schimbat acesta ar fi un prim punct de plecare.
In situatia in care acest act a fost intocmit si semnat de ambele parti, iar angajatorul nu si-a luat angajamentul de a asigura transportul salariatului la locul de munca, atunci angajatorul are "castig de cauza", respectiv faptul ca nu ajungeti la timp pentru efectuarea turei vi se poate imputa drept nerespectare a prevederilor contractuale si implicit a clauzelor cuprinse in contractul de munca pe care l-ati semnat.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024