ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

in ce mod pot presta activitate de voluntariat in CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua Doamna/Domnule.
As avea o intrebare. Sunt in concediu de ingrijire copil pana la 3 ani. S-a ivit o oportunitate pentrun o presta o activitate in folosul omenirii, o activitate ecologica cu care sunt sigura ca voi putea ajuta multa lume, inclusiv mamici- bineinteles aceasta activitate nu imi va lua foarte mult timp de langa copii. Intrebarea mea este: fiind in CIC pot presta aceasta activitate? Este vorba de o societate din strainatate care are aceste programe ecologice. Trebuie sa inchei un contract de voluntariat cu ei? Sau trebuie sa fie neaparat o fundatie din UE cui prestez aceasta activitate? Este legal ce fac? Practic nu primesc nici o remuneratie din partea lor- exista riscul sa pierd indemnizatia? Va rog mult sa imi scrieti care ar fi procedura de urmat in acest caz. Va multumesc anticipat.


Adaugata in: Studii de caz
Felicia Amariei
 User  Felicia Amariei
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Felicia Amariei la 06 Feb. 2014
Puteti face acest voluntariat fara probleme.

Vedeti raspunsul complet postat aici clublegislatiamuncii.manager.ro/studii-de-caz/voluntariat-in-cic-continuare-pt-dna-ioana-popa-24731.html

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Felicia Amariei
 User Felicia Amariei
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Feb. 2014
Va multumesc dna Ioana Popa de raspunsuri. Practic firma respectiva organizeaza cursuri de formare a adultilor pe teme ecologice. si eu as tine unele din aceste cursuri-bineinteles nu toate (nu imi permite timpul). eu trebuie sa fiu formator in acest caz ?ei nu vor face procedura de acreditare aici in tara, ci vor inscrie cursul ca si curs transfrontier. ce se intampla daca societatea aceasta este o societate comerciala si nu fundatie, eu mai pot desfasura voluntariat in acest caz? va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Sigur ca puteti. Corect asa ar fi dar depinde cum functioneaza ei si ce prevede legislatia lor. Puteti desfasura activitate de voluntariat fara probleme, important este sa nu derulati activitati profesionale remunerate, pentru ca vi se va supenda dreptul la indemnizatie de crestere copil. Nu conteaza de unde este fundatia. Aveti grija insa daca va schmbati domiciliul, acolo ar putea sa apar probleme. Daca nu aveti aceasta perspectiva atunci e in regula.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024