ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intoarcere loc de munca dupa concediu de maternitate 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani, in iunie 2012 urmand sa-mi incep serviciul, as dori sa va intreb daca angajatorul are obligativitatea de a-mi pastra postul? Si daca da, pentru ce perioada? Tin sa mentionez ca in urma cu aproximativ doua luni o alta persoana a fost angajata pe postul meu, acesta fiind un post de conducere, din surse neoficiale am aflat ca angajatorul si-a exprimat dorinta de a ma incadra pe un post de casier, si bineinteles cu un venit mult mai mic, este legal sa faca acest lucru?



Adaugata in: Studii de caz
Irina Trifu
 User  Irina Trifu
a intrebat la 08 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Trifu
 User Irina Trifu
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2012
Va multumesc frumos pentru raspuns! Am rezolvat problema cu angajatorul pe cale amiabila, am considerat ca aceasta este solutia cea mai buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Iun. 2012
In cazul doamnei nu se aplica prevederea din OUG 111/2010. Calculand in functie de data la care ar trebui sa revina la locul de munca, iunie 2012, iar concediul a fost acordat pentru 2 ani, deduc ca nasterea a avut loc in anul 2010, situatie in care nu se aplica prevederile OUG 111/2010. Prevederile ordonantei mentionate se aplica numai in cazul copiilor nascuti dupa data de 1.01.2012, nu si in cazul celor nascuti anterior acestei date. Domna intra sub incidenta OUG 148/2005, in cuprinsul careia nu exista acesta prevedere. Astfel ca angajatorul poate dispune concedierea oricand dupa revenirea la locul de munca.

Faptul ca si-a exprimat dorinta privind reincadrarea nu reprezinta o incalcare a legii. Numai daca face acest lucru fara acordul salariatei atunci da, este o problema. Altfel, angajtorul isi poate exprima orice fel de dorinta, importanta este modalitatea de materializare a acesteia. Verificati daca nu cumva angajatorul a creat un post nou, similar cu al dumneavoastra si cum este incadrata respectiva persoana. Incercati sa aveti o discutie direct cu angajatorul dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Iun. 2012
Contractul dumneavoastra este suspendat pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Anterior implinirii varstei, dumneavoastra va adresati angajatorului cu o cerere pentru reluarera activitatii. Asteptati raspunsul oficial. Ca sa va modifice contractul de munca trebuie intocmit un act adtional in care si dumneavoastra sunteti parte.Persoana care a fost angajata pe postul dumneavoastra obligatoriu trebuie sa fie incadrata pe perioada determinata pana la reintoarcerea dumneavoastra
.art 83 din codul muncii
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
art 84din codul muncii republicat
2 In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Art. 25 din OUG 111 DIN 2010
1Angajatorul are obliga??ia de a aproba concediul pentru cre??terea copilului prev??zut la art. 2 alin. 1, precum ??i concediul f??r?? plat?? prev??zut la art. 6 alin. 1 ??i art. 10 alin. 1 ??i 2. Perioada de acordare se stabile??te de comun acord cu angajatul.
2Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei/salariatului care se afl??, dup?? caz, ??n concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an sau de p??n?? la 2 ani, respectiv 3 ani, ??n cazul copilului cu handicap;
bsalariatei/salariatului care se afl?? ??n plata stimulentului de inser??ie prev??zut la art. 7.
3Interdic??ia prev??zut?? la alin. 2 se extinde, o singur?? dat??, cu p??n?? la 6 luni dup?? revenirea definitiv?? a salariatei/salariatului ??n unitate.
4Prevederile alin. 2 ??i 3 nu se aplic?? ??n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganiz??rii judiciare sau a falimentului angajatorului, ??n condi??iile legii.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024