ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada CIC se poate modifica?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am intrat in CIC in luna iulie 2012. Am optat pt un an deoarece in cazul in care optam pentru doi, nu beneficiam de stimulent. Diferenta este ca indemnizatie nu e decat cu putin peste 1200 si nu ma avantajeaza deloc. Acum ca s-au schimbat normele, as dori sa aleg 2 ani. Mi se pare o nedreptate ce au facut "alesii". Cui ar trebui sa ma adresez in conditiile in care de la Serviciul Social al Primariei mi s-a spus ca optiunea nu se schimba, din cauza faptului ca nu se poate opera in sistemul de plati. Eu nu pot crede ca din comoditatea unor functionari, pe baza unor legi facute de mantuiala sa suferim noi mamicile care ne aflam exact la limita 1200 Ron. Ma puteti ajuta cu numele autoritatii competente mai sus de cea judeteana careia sa ma adresez in cazul meu si al mai multor mamici aflate in aceeasi situatie?
Mentionez ca voi returna diferenta de indemnizatie si as vrea sa ma pot intoarce la serviciu cand copilul implineste un an jumatate.
Va multumesc.

Adaugata in: Studii de caz
Ioana Mufa
 User  Ioana Mufa
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Loredana-elena Ciornei
 User Loredana-elena Ciornei
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Nov. 2012
Buna ziua, nici mie nu mi se pare corect sa nu ne putem modifica optiunile, cele care am optat pentru 1 an datorita acestui stimulent. Si eu sunt in aceeasi situatie, eu am intrat in CIC pe 1 august 2012, si ei in septembrie au modificat legea, mi se pare o injustitie. Din moment ce ei au modificat acordarea stimulentului de insertie, ar trebui sa ne lase si pe noi sa ne modificam perioada aleasa in dosar, asa ar fi corect si normal. Eu am ales 1 an, doar din cauza stimulentului, pentru ca indemnizatia o am la fel, indiferent de perioada aleasa. Ce ne sfatuiti sa facem? Va rog sa ne dati o solutie....
Multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Normele nu s-au schimbat inca, legea a fost promulgata dar nu este in vigoare inca, nefiind publicata in Monitorul Oficial. Insa noua lege nu prevede posibilitatea modificarii optiunii exprimate initial, pentru un an sau doi ani, pe perioada acordarii acestui drept. Dvs. ati optat deja pentru concediu de pana la 1 an dar nu il puteti schimba in concediu de pana la 2. Stimulentul va putea fi acordat, odata ce legea intra in vigoare, si persoanelor care au optat pentru concediu de pana la 2 ani, prevederea aplicandu-se inclusiv celor care se afla deja in plata indemnizatiei de pana la 2 ani.


Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024