ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua!
Vă supun atenţiei un caz de revenire a unei salariate din concediu de creştere şi îngrijire copil:
Pe durata respectivului concediu, sediul social al societăţii (care era în Bucureşti) s-a mutat la Oradea. Concediul de creşterea şi îngrijirea copilului s-a încheiat iar angajatorul solicită insistent prezenţa salariatei (care domiciliează în Bucureşti) la noul sediu social din Oradea. Ce se poate face în acest caz? Este obligată salariata să se relocheze la noul sediu? Aceasta, având doi copii, se află în imposibilitate de a se muta.

Vă mulţumesc,
Robert Georgescu

Robert Georgescu
 User  Robert Georgescu
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Robert Georgescu la 20 Apr. 2015
Poate depune o sesizare la ITM si ii poate comunica angajatorului exact ce v-am redat mai jos. Sau poate merge direct in instanta de judecata cu o plangere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Robert Georgescu
 User Robert Georgescu
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Apr. 2015
V?? mul??umesc pentru r??spuns!

Am ??n??eles c?? salariata nu este obligat?? s?? se mute la noul sediu social, mai ales c?? aceasta nu este de acord! Societatea nu se afl?? ??n faliment sau reorganizare judiciar?? iar salariata nu a mai beneficiat de protec??ia oferit?? de OUG 111 / 2010 pentru na??terea anterioar??. ??ntr-adev??r, a fost primit?? pe acela??i loc de munc?? ??i cu acela??i salariu, ??ns?? angajatorul insist??, suger??nd eventuale sanc??iuni disciplinare (absen??e nemotivate), prezen??a salariatei la Oradea. A??a cum am men??ionat, aceasta nu se poate deplasa / reloca acolo. Ce / cum poate face aceast?? salariat??? Ce r??spuns poate da acelui angajator?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2015
Angajatorul nu poate obliga salariata sa se prezinte la Oradea, indiferent de mutarea sediului social. Locul muncii din contract se modifica permanent numai cu acordul salariatei, o masura unilaterala este ilegala. Salariata nu este obligata sa se relocheze la noul sediu, iar angajatorul nu o poate concedia timp de 6 luni de la revenire atat timp cat nu se afla in faliment sau reorganizare judiciara, iar ea nu a beneficiat de aceasta protectie pentru o nastere anterioara asa cum prevede OUG 111/2010. Totodata, legea 202/2002 protejeaza salariata prin prevederea conform careia ea trebuie sa fie primita pe un loc de munca cel putin egal, cu salariul detinut anterior intrarii in CIC, adus la zi.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024