ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stagiu de cotizare pentru indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Copilul s ? a născut la data de 30 dec. 2013. Mama a avut venit din activităţi comerciale întrunind condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe lângă venitul din activităţi comerciale a avut venit şi din activităţi agricole potrivit art. 71, alin. 1 din Codul fiscal.
Începând cu data de 1 feb. 2013, a fost revizuit sistemul de impozitare a veniturilor din activităţi agricole pentru persoanele fizice şi potrivit art. 71, alin. 1 din Codul fiscal şi veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute în mod individual , fără personalitate juridică, din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
Potrivit adrverinţei de venit pe anul 2013 eliberată de Finanţele publice, mama a realizat venit de 453 lei pentru că deţine un nr. mai mare de vaci ? peste 2 capete.

Întrebări:
1. Venitul şi din activităţile agricole se ia în calcul, potrivit legii ?
2. Vacile fiind în propietate, anul viitor apare în evidenţa fiscului ca fiind venit şi potrivit legislaţiei în vigoare, pe perioada concediului pentru creşterea copilului nu se poate realiza venit şi se constată debit ?
3. Cum se poate suspenda această activitate şi ce acte trebuie să depună persoana fizică la dosar?
4. Dar dacă persoana are numai venit din activităţi agricole şi depune la dosar numai adeverinţa de venit eliberată de Finanţele publice, mama a realizat venit de 453 lei pentru că deţine un nr. mai mare de vaci ? peste 2 capete, în acest caz cum se calculează indemnizaţia pentru creşterea copilului ?

Multumesc

Vasilica Chiriac
 User  Vasilica Chiriac
a intrebat la 17 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2014
1. Da, se iau, in conditiile in care au fost supuse impozitarii cu 16% impozit pe venit.

2. Corect. In timpul acordarii indemnizatiei pentru crestere copil persoana in cauza nu poate realiza venituri supuse impozitului pe venit de 16%. In caz contrar va pierde indemnizatia [pentru crestere copil si i se va solicita restituirea sumelor incasate necuvenit cu titlul de indemnizatie.

3. Suspendarea ei, in aprecierea mea, ar trebui facuta la institutia unde aveti inregistrat acest venit, probabil ANAF in cazul dvs.

4. Nu intra in calculul indemnizatiei niciun venit care nu are la baza activitate profesionala sau agricola, supusa impozitului pe venit. Baza legala - OUG 111/2010 coroborat cu Codul fiscal.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024