ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent de insertie pentru tatici


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Va contactez cu o speta la care nu am primit un raspuns oficial. Avem un salariat in cadrul societatii a carui sotie a nascut. Sotia nu a avut venituri 12 luni inainte de nasterea copilului asadar nu va beneficia de indemnizatie crestere copil. Nici tatal nu doreste sa beneficieze de indemnizatie dar in schimb doreste sa beneficieze de stimulent de insertie. In acest caz salariatul poate beneficia de stimulent de insertie incepand cu prima zi dupa nasterea copilului sau trebuie sa astepte cele 42 de zile pe care mama ar fi trebuit sa le aiba de concediu medical (concediu de lauzie)? Sper ca am reusit sa explic cat mai bine si va multumesc anticipat pentru raspuns.

Irina Pieptea
 User  Irina Pieptea
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2013
Doar daca sotia are dreptul la concediu de maternitate atunci tatal va fi nevoit sa astepte 42 de zile minim, dupa nastere, pana cand mama isi finalizeaza concediul de lauzie, pentru ca el sa poata beneficia de drepturile recunoscute de OUG 111/2010. Daca mama nu intra in concediu de lauzie el poate primi stimulent inca de la nastere, nefiind indeplinite conditile pentru concediul de lauzie si tatal neavand dreptul la acordarea lui.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024