ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dreptul la tichete de masa in ultima luna lucrata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In data de 17.05.2015 am incetat contractul de munca cu firma la care am lucrat.Aceasta firma refuza sa imi acorde tichetele de masa aferente lunii mai motivandu-mi ca pentru ultima luna lucrata nu se acorda tichete de masa. Mentionez ca tichete de masa nu sunt trecute in CCM. Nu stiu daca sunt trecute in RI. In oferta care mi s-a inmanat la angajare erau trecute bonuri de masa fara nicio alta specificatie referitoare la ultima luna lucrata.
Cum pot sa obtin aceste tichete de masa?
Daca fac plangere la ITM se poate rezolva ceva ?daca nu pentru mine macar pentru cei care lucreaza la aceasta firma si poate se vor confrunta in viitor cu aceeasi problema.

Multumesc,



Adaugata in: Tichete Tichete de masa
Simona Ancuta Jurj
 User  Simona Ancuta Jurj
a intrebat la 11 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mai. 2015
Regulile de stabilire a salariatilor care beneficiaza de tichete de masa si conditiile de acordare a acestora sunt prevazute in HG 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform art. 2 din acest act normativ angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa.
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.
Prin urmare, daca aceste lucruri nu sunt negociate in CCM nu prea aveti ce face.

Alte intrebari despre Tichete

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Gratiela Petrescu Ioana Popa Viviana Serni Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024