ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


anuntare orar lucru pentru luna urmatoare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa imi spuneti cum si cand se face informarea angajatilor cu privire la programul de lucru pe luna urmatoare. Este obligatorie afisarea graficului de lucru si cum se face aceasta?

Adaugata in: Timp de munca
Andrei-marcel Biro
 User  Andrei-marcel Biro
a intrebat la 23 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andrei-Marcel Biro la 29 Apr. 2014
In legislatia muncii nu exista o prevedere care sa vizeze direct acest aspect din pacate, si anume modul cum se face informarea si cu cat timp inainte. Insa exista obligatia mentionarii in Regulament intern a programului unitatii, iar in contract se trece modalitatea de distribuire a orelor de lucru (zi / noapte / inegal). Pentru programul in ture modalitatea in care se succed ele si planificarea lor tine exclusiv de unitate si specificul ei, care salariat in ce tura lucreaza se stabileste evident la nivel intern.

Incercati o sesizare catre ITM daca vorbim de situatii abuzive. Oricum, in privinta concediilor de odihna, ar trebui sa existe o programare individuala sau colectiva, facuta la inceputul anului sau la finalul celui anterior. Si aici puteti face uz, pentru aplicarea acestor programari, si de articolul urmator din Codul muncii:

Art. 149
Salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Motivele obiective consta in concedii medicale, urgente ce tin de prevenirea sau consecintele unor accidente, forta majora, studii, formare profesionala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei-marcel Biro
 User Andrei-marcel Biro
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2014
Va multumesc, ati inteles perfect. Lucrez la SNCFR si sefii de la noi nu vor sa ne aduca la cunostinta programul de lucru pe luna urmatoare. Este normal sa fim instiintati telefonic, la terminarea turei de serviciu,in legatura cu data cand lucram din nou ? Exista vreun temei legal care sa le permita sa nu faca acest lucru? Nu putem sa ne planificam nimic( o calatorie, o simpla iesire innatura , etc) deoarece nu stim cand vom intra la serviciu iarasi. Dupa indelungi staruinte ne-au dat programul doar pe o saptamana. Ce cai legale avem pentru a cere programul pe toata luna? Va multumesc anticipat !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Programul de lucru al unitatii este stabilit prin Regulament intern si norma de lucru trecuta in contractul de munca. Programul unitatii se afiseaza la loc vizibil. Daca va referiti la repartizarea pe ture acest lucru trebuie adus la cunostinta salariatilor si va fi afisat la loc vizibil, astfel incat fiecare salariat sa stie in ce tura va lucra. Sper ca am inteles bine intrebarea.

Alte intrebari despre Timp de munca