ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce sporuri se platesc pentru lucrul in tura continua


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat lucreaza in tura continua( foc continua). Din graficul de lucru, rezulta mai multe ore lucrate fata de norma lunii ( ore suplimentare ). Prin natura programului de lucru, beneficiaza de timp liber, in conformitate cu Codul muncii, in alte zile decat cele nelucratoare (sambete sau duminici), conform graficului de lucru, dar norma lunii este depasita. Intrebarea este daca in acest caz sunt indeplinite cele 2 conditii de mai jos:
1. orele inregistrate suplimentar fata de norma lunii vor fi acordate recuperari in urmatoarele 60 de zile sau daca nu, acestea vor fi platite cu un spor de minim75%?
2. pentru faptul ca a lucrat in zile nelucratoare ( sambata si duminica ), are dreptul la inca un spor ( altul decat cel pentru munca suplimentara ) reglementat de CCM, numai pentru faptul ca a fost deranjat in zile nelucratoare?

Valentina Trofin
 User  Valentina Trofin
a intrebat la 17 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2014
1. Da, este corect. Se vor acorda fie zore libere platite corespunzatoare fie spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator.

2. Daca salariatul lucreaza in zilele de sambata si duminica va beneficia se spor la salariul de baza corespunzator pe care il stabiliti prin CCM sau CIM. Daca il reglementati doar prin CIM el trebuie sa apara si in Revisal asa cum prevede HG 500/2011. Pe langa spor, are dreptul la alte doua zile libere consecutive ca repaus saptamanal in acea saptamana. Nu puneti problema ca este deranjat in zi nelucratoare, ci ca ar trebui sa respectati legea si drepturile salariatului.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024