ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care lucreaza 4 ore in fiecare zi, de luni pana vineri- timp partial. Are peste 10 ani vechime in munca. Noi suntem o institutie publica. cate zile de concediu de odihna ar trebui sa-i acordam? multumesc

Adaugata in: Timp de munca
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 18 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cioran Melania
 User Cioran Melania
a raspuns userului Dalina Lobonea la 05 Mai. 2012
In Codul Muncii nu am gasit nicaieri sa scrie ca unui angajat cu norma de 4 h ii dai 10 zile de concediu anual. El, la fel ca si cu norma de 6 h sau 8 h primeste cel putin 20 zile lucratoare de CO.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
In situatia in care spre exemplu salariatul are un CIM pe perioada determinata de 6 luni atunci CO se va acorda proportional cu aceasta perioada, in numar de minim 10 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
Concediul medical se acorda proportional cu timpul lucrat intr-un an calendaristic indiferent de norma de lucru. El se raporteaza la numarul de zile de lucru si nu de ore. Conform Codului Muncii republicat salariatii cu jumatate de norma au aceleasi drepturi ca si cei cu norma intreaga. Astfel, ei au de asemenea dreptul la un concediu de odihna anual de minim 20 de zile lucratoare. Practic concediul de odihna inseamna ca angajatul nu desfasoara activitate in intervalul de ore mentionate in CIM pentru norma zilnica de lucru. Daca el lucreaza 4 ore pe zi, 1 zi de CO insemna ca el nu desfasoara activitate pentru acea perioada.

Daca CCM aplicabil sau Regulamentul intern prevad acordarea unui numar mai mare de zile de CO pentru angajati in functie de vechimea lor, se vor aplica prevederile acestor documente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dalina Lobonea
 User Dalina Lobonea
a raspuns la intrebare la 18 Nov. 2011
Conform art.145 al. 2 din Codul Muncii - Durata efectiv?? a concediului de odihn?? anual se stabile??te ??n contractul individual de munc??, cu respectarea legii ??i a contractelor colective aplicabile, ??i se acord?? propor??ional cu activitatea prestat?? ??ntr-un an calendaristic.
Asadar intr-un an calendaristic conform Codului Muncii are dreptul la 20 zile la norma intreaga de 176 ore /luna , la o jumatate de norma va avea dreptul doar la 10 zile de concediu de odihna.
Vechimea in munca afecteaza doar eventualele zile de concediu suplimentare pe care le aveti , probabil , reglementate prin Contract colectiv de munca sau Regulament Intern la nivel de unitate.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024