ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

corect sau nu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intr-o societate cu profil de comert lucreaza 4 persoane 1 baiat si 3 fete. Programul este in ture respectiv de L-V 2 persoane vin de la 9-17 ,iar celelalte 2 persoane vin de la 10-18.Cred ca pana aici este corect. Sambata lucreaza cate 3 persoane de la 9-16 (un baiat si doua fete). Pentru 1 persoana(baiatul) ziua de sambata este compensata cu ziua de luni, iar pentru celelalte 3 persoane(fete) ele prin rotatie adica la 3 saptamani sunt libere V,S,D.L. As avea rugamintea sa imi spuneti daca este normal si corect asa.Am uitat sa specific ca se acorda si un spor pentru lucru sambata.Acest program este stabilit prin ROI. Multumesc

Adaugata in: Timp de munca
Mihaela Olah
 User  Mihaela Olah
a intrebat la 14 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorina Marincas la 27 Ian. 2014
Conform legii aveti si drepturi, care se traduc in obligatii ale angajatorului. In cazul dvs lucrurile nu stau deloc bine se pare, motiv pentru care v-as sugera sa depuneti o plangere la ITM ca sa se poata verifica situatia la sediul angajatorului si sa fie lucrurile puse in ordine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorina Marincas
 User Sorina Marincas
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Ian. 2014
Referitor la acest subiect, vreau sa mentionez ca la locul meu de munca, un lant de magazine multinational, nu ni se respecta repausul saptamanal de 2 zile consecutiv, si, de asemenea, aproape saptamanal suntem chemati din ziua libera la munca, fiind intr-un fel obligati sa mergem, daca tinem la locul de munca, bineinteles.Nu ni se respecta pauza de masa, timpul liber, precum si concediile de odihna...Scriindu-va Dumneavoastra, imi dau seama cate nereguli sunt, si ca eu, ca si angajat, se pare ca am doar indatoriri, nu si drepturi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2014
Corect este sa acordati cele doua zile de repaus in decursul aceleiasi saptamani, este repasul saptamanal si asa cum ii spune si numele se acorda in fiecare saptamana. Deci in intervalul L - D trebuie sa se regaseasca cele doua zile consecutive. Suspendarea repausului saptamanal si acordarea lui cumulata se poate face numai in conditiile legii, si anume atunci cand, doar cu acordul ITM, salariatul va lucra 14 zile consecutiv. Altfel nu este legala masura.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024