ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se face pontajul lunar pentru un salariat care lucreaza cate 11 ore, cu timp inegal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu informatia privind pontajul salariatilor care lucreaza cu timp inegal cate 11 ore.
Situatia este urmatoarea: munca prestata este in mall, prin urmare salariatii lucreaza cate 12 ore (din care o ora pauza) de la 10:00 la 22:00. Pontajul realizat de mine arata in urmatorul mod: cate 11 ore luni, marti, sambata duminica, miercuri, joi vineri, luni, marti, sambata duminica si tot asa pana la sfarsitul lunii. Am format 2 ture, prin urmare cand o tura lucreaza cealalta are liber (de exemplu tura 1 lucreaza luni,marti, sambata, duminica, iar tura 2 miercuri, joi, vineri) Nu stiu daca este corect, deoarece ma confrunt cu mai multe probleme:
-se poate intampla sa nu se atinga norma de lucru din luna respectiva
-se poate intampla sa se depaseasca norma de lucru din luna respectiva
- se poate intampla ca o tura sa figureze de exemlu cu 176 ore lucrate, iar cealalta cu 154 (iar norma de lucru sa fie de 168 sau 176 ore)
-la sarbatorile legale este totul dat peste cap, deoarece se poate intampla sa nu existe posibilitatea de a da 2 libere consecutiv.

Spuneti-mi va rog daca este corect pontajul realizat sau trebuie facut intr-un alt mod.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs!

Adaugata in: Timp de munca
Diana Ilie
 User  Diana Ilie
a intrebat la 29 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Linda B
 User Linda B
a raspuns la intrebare la 11 Mai. 2016
Buna ziua,

Pentru aceeasi situatie in care angajatul lucreaza intr-o zi 12 ore, a doua zi liber si tot asa, cum este corect sa trec programul in contractul de munca?
Este posibil sa fie precizat in cim doar 40ore/saptamana program inegal?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Serac
 User Cristina Serac
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Aug. 2015
Doamna Popa, asa am facut si eu pentru a respecta intocmai prevederile din Codul muncii. Problema este ca duminica ramane neacoperita la doi salariati in ture: tura 1 luni miercuri vineri si celalalt din tura 2 marti joi si sambata. Este absurd sa mai angajam o persoana pentru o singura zi - duminica. Deocamdata administratorul va fi in acea zi neacoperita dar nici asta nu este o solutie pe termen lung.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mio M la 30 Mai. 2013
Salariatii d-nei lucreaza inegal, cat timp lucreaza 12 ore 3 zile pe saptamana iar restul zilelor sunt liberi. Daca ar lucra dupa ora 22:00 ar fi munca de noapte, nu inegala neaparat, nu are nicio legatura cu orarul de lucru acest tip de program ci cu distribuirea orelor de lucru in cele 5 zile din saptamana. De ex., un salariat care are 8 ore / zi in contract poate lucra inegal daca se precizeaza in CIM, ceea ce insema ca o zi poate sta 10 ore la lucru, o alta 6, un a 4, alta 12 si tot asa, cu 2 zile consecutive repaus saptamanal. Atentie la notiuni sa nu le aplicati gresit si sa aveti probleme.

Programul de tipul 12/ 24 este program inegal, in ture.

Insa am sa fac o mica completare, la cele prezentate de dna, ca sa fie total in regula. Ar trebui putin modificat totusi acel program in asa fel incat tura de 12 ore sa fie urmata imediat de 24 pauza, si nu de o alta tura de 12 ore. Deci un salariat sa lucrez luni miercuri vineri si celalalt din tura 2 marti joi si sambata. Astfel repausul ar fi pentru o tura in zilele de sambata si duminica si pentru cealalta duminica si luni, cu plata sporului pentru ziua de weekend lucrata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mio M
 User Mio M
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2013
Salariatii dvs nu lucreaza inegal, ci de zi ( 10.00-22.00).Daca ar lucra si dupa ora 22.00 ar fi inegal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2013
Programul de 12 / 24 este asociat normei intregi dar uneori poate parea ca este mai mic.

Este corect facut pontajul din cate vad eu. Pentru ca salariatii dvs lucreaza o zi da, una pauza, cu 2 zile de repaus saptamanal. Aveti grija ca pentru zilele de weekend lucrate sa le acordati si spor de weekend asa cum prevede legea. Iar sarbatorile legale lucrate se pot compensa si ele, cu o alta zi libera platita acordata in urmatoarele 60 de zile sau cu un spor de 100% la salariu daca nu este posibila acordarea liberului. Orele suplimentare se compenseaza si ele cu spor sau liber, sporul fiind de minim 75% la salariul de baza corespunzator acelor ore, in cazul in care nu primesc liber platit corespunzator timpului lucrat suplimentar.

Dvs. pontati cat lucreaza fiecare salariat, respectand norma legala de lucru prevazuta de Codul muncii cat si acordarea pauzelor periodice si a repausului saptamanal, compensand in mod corespunzator munca lucrata in weekend, de sarbatori legale sau suplimentar.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024