ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum voi intocmi pontajul corect


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Vom angaja o persoana pe pozitia de supraveghetor de noapte servicii sociale intr-un centru rezidential care gazduieste copiii aflati in situatii defavorizate, cu program in ture de 12/24 numai in intervalul 20.00-08.00. Voi prevedea in CIM sporul de weekend de 1% negociat si sporul de noapte de 25%., dar cum se vor evidentia in pontaj cele 2 zile libere consecutiv pe care trebuie sa i le acord, altele decat sambata si duminica? La o simulare mi-a reiesit faptul ca in functie de zilele lucratoare din luna, va rezulta o norma mai mare, sau mai mica, decat cea legala?
Cum sa procedez? Exista si posibilitatea sa nu ii acord cele 2 zile libere consecutiv si sa platesc un spor de 100% pentru renuntarea la repausul saptamanal? Mentionez faptul ca specificul de lucru presupune supraveghere continua a copiilor, mai ales in weekend.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat,
Corina Marinescu

Adaugata in: Timp de munca Pontaje
Corina Marinescu
 User  Corina Marinescu
a intrebat la 12 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2014
Art. 115 alin. (2) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare stabileste ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.
Indiferent de organizarea timpului de lucru salariatii au dreptul la acordarea in natura a repausului saptamanal de doua zile consecutive.
Potrivit art. 137 alin. (1) din Codul muncii, republicat, repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.El poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractual colectiv de munca sau prin regulamentul intern.
In concluzie programul de lucru al salariatilor care presteaza activitate ?in ture?,trebuie stabilit astfel incat, durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sa beneficieze de doua zile de repaus saptamanal conform celor mai sus expuse, precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucru este de 12 ore.

Alte intrebari despre Timp de munca