ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegarea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
lucrez la o firma de instalatii din Ilfov si avem trei muncitori in delegatie in Miercurea Ciuc. Delegatia este pentru 120 zile (60 cu acordul lor). La fiecare 2 sapatamani, vinerea pleaca la domiciliul lor care este in Valcea si vor ca acea vineri in care pleaca si nu se duc deloc pe santier sa fie pontati ca o zi normala de lucru sau chiar mai mult (cam cat fac ei pana acasa cu trenul si cu microbuzele). Mentionez ca noi le decontam transportul, dar nu stiu daca au dreptul si la plata acelei zile de vineri in care ei nu lucreaza in santier ci pleaca acasa.

Multumesc

Adaugata in: Timp de munca
Andreea Hagai
 User  Andreea Hagai
a intrebat la 19 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2013
Ce solicita angajatii este invoire, pentru zilele respective, act ce nu este regelementat legal, ci reprezinta un acord de vointa intre parti. Caz in care angajatii ar trebui platiti normal. Corect ar fi sa lucreze ziua de vineri si sa plece la finalul ei daca vor sa plece din doua in doua vineri. Daca nu ii platiti in ziua respectiva cumva trebuie sa justificati, legal, prin documente, de ce nu i-ati platit.

O alta solutie ar fi sa le creati un program de lucru inegal, astfel incat sa lucreze 4 zile in saptama respectiva, iar vineri sa fie liberi. Ceea ce ar insemna 4 zile a cate 10 ore. Dar va trebui sa introduceti in contract o clauza referitoare al programul de lucru inegal, prin act aditional.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024