ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata timpului de munca maxim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Programul de lucru la un punct de lucru este de 12 ore/zi cu 24ore repaus, in cascada, sambata se lucreaza 8 ore, duminica nu se lucreaza. In acest fel o persoana lucreaza 2 zile de sambata pe luna, dar la sfarsitul luni se constata ca nu au facut norma intreaga (ex. iunie 2015: 136 ore /o tura sau 148/tura a doua), tura care lucreaza vineri are liber pana marti. Se stie ca durata zilnica a timpului de lucru de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore. Intrebarea mea este urmatoarea: daca o persoana lucreaza mai putin de 12 ore/zi (11ore) trebuie sa fie urmata de repaus de 24 ore? Care este durata maxima a timpului de munca care permite ca un angajat sa lucreze si ziua urmatoare? Tura care lucreaza vineri (12 ore) ar putea sa mai lucreze luni mai putin de 12 ore (dar cat?) si sa revina de marti la programul initial pentru a face norma intreaga, sau macar pe aproape...
Cu deosebita consideratie,


Ana Tatucu
 User  Ana Tatucu
a intrebat la 22 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2015
Programul de lucru de acest tip 12/24, 12/48 este program cu norma intreaga, asociat deci programului 8h/zi , 40h/sapt, cu distribuirea inegala in turele amintite. Acest lucru trebuie sa apara exact asa specificat in CIM.

Programul de acest tip nu va fi niciodata la fel ca al unui salariat care lucreaza 8 h/zi tocmai din pricina acelei restrictii de acordarea a 24 de ore repaus dupa 12 ore lucrate. Insa se considera ca salariatul a lucrat cu norma intreaga conform contractului si se plateste in consecinta.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2015
Codul muncii
Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul saptamânii de lucru de 40 de ore, precum si în cadrul saptamânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, în absenta acestuia, va fi prevazut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres în contractul individual de munca.
Art. 117
Programul de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunostinta salariatilor si sunt afisate la sediul angajatorului.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024