ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

e legal sa fii trecut la 4 ore si ca tu sa lucrezi tot 8 ore fara sa fi instintat,fara sa semnez contract de munca de 4 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am si eu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez la o firma privata. Am avut contract de munca de 8 ore pe zi si am aflat ca am fost trecut la 4 ore jumatate de norma. Dar eu de fapt lucrez tot 8 ore pe zi. E legal ceea ce a facut administratorul firmei? Precizez nu am fost anuntat nici instintat de asa ceva. N-am semnat nici un contract nou de munca de 4 ore.
Va multumesc, cu stima si respect,  Alexandru.

Adaugata in: Timp de munca
Alexandru Papp
 User  Alexandru Papp
a intrebat la 17 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2013
Nu, nu este legal. O astfel de modificare se poate face numai cu acordul dvs, prin act aditional incheiat la contractul de munca deja semnat. Este ilegala modificarea normei din contract asa cum a facut-o angajatorul dvs. Depuneti o sesizare la ITM si solicitati efectuarea unui control la sediul angajatorului. Incercati sa aveti si o discutie cu angajatorul sa vedeti pe ce baza a facut o astfel de modificare, la ITM puteti afla si cum figurati in evidenta lor, cu 8 ore sau 4. Este important acest detaliu pentru ca daca angajatorul a operat in Revisal modificarea unui element contractual care de fapt nu a avut loc, neexitand un act la baza ei, atunci a incalcat prevederile legii cat si ale actului normativ HG 500/2011 ce prevede ca la baza oricarei modificari operate in Revisal trebuie sa existe un document scris.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024