ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La cate zile libere am dreptul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez 6 ore pe zi, 5 zile/saptamana si 2 weekend-uri pe luna cate 22 ore (12 ore sambata si 10 ore duminica), la cate zile libere avem dreptul si cate ore suplimentare ar fi obligati sa ne plateasca?
Va multumesc.

Raluca Gabriela
 User  Raluca Gabriela
a intrebat la 29 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2014
Daca sunteti incadrata cu norma intreaga, programul in primul rand nu este unul legal. Nu ar trebui sa lucrati 6 zile pe saptamana. Pentru weekend-urile lucrate angajatorul este obligat sa va acorde un spor pe care sa il prevada in CCM sau in CIM, plus alte doua zile libere din saptamana sub forma repausului saptamanal. Iar pentru munca suplimentara, daca norma lunara de lucru este depasita, ar trebui sa primiti fie timp liber corespunzator, platit, fie spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator orelor lucrate suplimentar. Insa munca suplimentara se efectueaza numai cu acordul prealabil al salariatului, in scris, exceptie facand doar situatiile de forta majora sau accidente / prevenire accidente.

Aveti in unele saptamani 30 de ore lucrate, in altele ajungeti si la 42 sau chiar mai mult. Programul este unul inegal si ar trebui sa apara in contract acest lucru, dar fara a va fi afectat dreptul la repausul saptamanal recunoscut prin lege.

Recomandarea mea ar fi sa depuneti o plangere la ITM cat mai urgent pentru a se efectua un control si repune lucrurile in ordine.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart violeta Georgescu Viviana Serni George Andreescu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024