ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Legalitate progam de lucru neuniform


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat lucreaza intro firma dupa urmatorul program: 5 zile cate 8 ore pe zi, sambata si duminica cate 12 ore, 5 zile cate 6 ore iar sambata si duminica urmatoare este liber. Se reia, apoi acelasi ciclu. Nu se platesc ore suplimentare. As dori sa stiu daca acest tip de program este in conformitate cu legislatia in vigoare, iar daca nu, care ar fi argumentele pe baza carora s-ar putea depune o reclamatie la ITM.
Va multumesc

Adaugata in: Timp de munca
Razvan Diaconescu
 User  Razvan Diaconescu
a intrebat la 23 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2016
Durata normala a timpului de munca este de 40 de ore pe saptamana (numarul total al orelor lucrate in intervalul unei saptamani (luni-duminica) si cu respectarea prevederilor privind repausul saptamanal (art 137 din Codul muncii ).
Munca in repaus saptamanal se compenseaza cu alte 48 de ore consecutive si cu spor la salariu conform, contractului colectiv de munca.In situatia in care se lucreaza 14 zile la rand este necesar acordul sindicatului sau reprezentantilor salariatilor plus autorizare de la ITM si un spor de minim 150%(dublul spor pentru re suplimentare).
Puteti face sesizare catre ITM. Pentru nerespectarea dispozitiilor legale privind munca suplimentara amenda este intre 1.500 lei si 3.000 lei.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024