ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Munca in zilele de sarbatoare legala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem nevoie de acordul salariatilor pt a lucra in zilele de sarbatoare legala ? Vor trebui sa solicite ei (cum se face pt munca suplimentara) pt a lucra de ex. de sf. Andrei? Daca rasp. este afirmativ, ma puteti ajuta cu un astfel de formular pt munca in zilele de sarb. legala
Se da zi libera in urmatoarele 30 zile sau se plateste cu un spor de 100% - este corect? Sau ii dau liber si il si platesc?

Ad C.
 User  Ad C.
a intrebat la 28 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 30 Nov. 2012
Acele locuri de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta sunt unitatile de alimentatie publica, cele medicale, securitate sau protectie publica, sunt prevazute prin legi speciale. In alte cazuri intr-adevar ar trebui sa apara in RI, insa ma indoiesc ca este cazul aici.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2012
Ar trebui sa solicitati acordul lor sau sa le propuneti modalitatea de compensare (spor sau timp liber).

Munca suplimentarea nu este solicitata de salariat, ci de angajator, nu puteti sa va asteptati ca angajatorul sa va solicita sa lucreze suplimentar sau in zile de sarbatoare. Dumneavoastra ca angajator faceti aceasta solicitare, deci la fel ca in cazul muncii suplimentare ar fi bine sa aveti si acordul lor. Il puteti primi si printr-un e-mail daca doriti sau puteti utiliza un formular tip. Important este ca in pontaj sa apara faptul ca au lucrat in acea zi si sa ii dati liber intr-o alta zi sau sa ii platiti sporul de 100%.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2012
Daca specificul activitatii necesita prezenta la lucru a salariatilor si in zilele de sarbatoare legala se respecta programul de lucru stabilit prin regulamentul intern si luat la cunostinta sub semnatura de salariati. .Nu este nevoie sa se intocmeasca referate sau solicitari din partea salariatilor Se aplica prevederile art 141si 142 din codul muncii republicat
;;;;

Art. 141
Prevederile art. 139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Art. 142
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024