ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu, in conditiile in care anul acesta ziua de 1 mai si prima zi de Paste cad in aceeasi saptamana, cate ore legale ar trebui sa lucrez?
Mentionez ca eu voi lucra astfel: luni - 10 ore, marti - 10 ore, miercuri - 10 ore, joi - liber, vineri - liber, sambata - 10 ore si duminica - liber.
In momentul in care am 3 zile libere, nu ar trebui sa lucrez 32 de ore legal, iar celelalte 8 ore care intregesc practic norma de 40 ore pe saptamana sa fie considerate suplimentare? Mai mentinez si faptul ca ziua de 1 mai este platita dublu si voi avea si o zi de recuperare.

Multumesc!

Adaugata in: Timp de munca
Maria Zaharia
 User  Maria Zaharia
a intrebat la 24 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Marginean
 User Florin Marginean
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2013
Ioana Popa este cam foarte grabita. Persoana a zis ca se plateste dublu ziua de sarbatoare legala si are de recuperat o zii.Deci nu primeste de doua ori.
Timpul maxim de lucru este 12 ore/zi. Deci legislatia se bate cap in cap.Noroc cu CCM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2013
Prima zi de Paste este duminica, iar conform programului redat de dvs nu lucrati duminica, deci nu se va pune problema platirii zilei de weekend lucrate.

Cat timp ziua de 1 mai este compensata angajatorul este in legalitate si va fi pontata in contul zilei pe care o veti primi libera, pentru aceea se va plati. Dvs insa primiti doua tipuri de compensare pentru aceeasi zi: liber si spor. Ar trebui sa primiti un singur tip de beneficiu, conform legii. Sporul se acorda daca nu este posibila acordarea liberului. Daca insa asa a ales angajatorul, avantajul este al dvs.

Este corect calculat programul dvs, aveti un program de lucru inegal, care nu depaseste 40 de ore. Nu aveti ore suplimentare. Munca suplimentara apare cand este depasita norma de 40 de ore. Programul de lucru poate fi unul distribuit inegal.




Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024