ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Cu respect va rog sa imi spuneti si mie daca este stipulat undeva daca am lucrat ore suplimentare, sunt obligat sa iau orele atunci cand doreste seful. Stiu ca angajatorul prin lege este obligat ca in termen de 60 de zile sa imi dea orele suplimentare lucrate.Eu doresc sa le iau cand am nevoie.Oricum am fost adus la munca din timpul meu liber.

Florin Ionica
 User  Florin Ionica
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Angajatorul ar trebui sa le acorde in cele 60 de zile de la data efectuarii lor, deci ar trebui sa se incadreze in acest termen. Discutati cu el asupra perioadei, dar daca el nu vrea sa incalce aceasta regula, si bine face, nu aveti cum sa il acuzati de rea intentie.

Munca suplimentara se efectueaza insa numai cu acordul scris al salariatului, cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente, se ponteaza si se compenseaza conform legii, cu timp liber sau spor. Ea reprezinta numarul de ore ce depasesc norma lunara de lucru. Daca ati lucrat in timpul zilelor de weekend, este munca in timpul repausului saptamanal si ale un alt regim. Se compenseaza cu un spor la salariul de baza corespunzator, stabilit prin CCM sau CIM, si se acorda alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus suplimentar. Iar daca pe langa munca in weekend se depaseste si norma lunara de lucru atunci va trebui sa fiti compensat pentru ambele situatii.

Angajatorul nu va poate solicita sa veniti la lucru in timpul dvs liber sau peste program si fara sa va ceara acordul scris, cat timp nu este vorba de o situatie de forta majora sau accidente.

Depuneti o plangere la ITM sau mergeti in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart Viviana Serni G Stancu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024