ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore suplimentare de acasa (call center)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Suntem 2 persoane angajate pe call-center. Atunci cand o persoana este in concediu de odihna sau medical persoana care ramane trebuie sa stea de permanenta dupa programul normal de lucru, adica de la ora 17:00 pana la ora 22:00, dar nu de la lucru (ideea este ca in afara orelor de lucru trebuie sa fie disponibila la telefon intre 17:00-22:00). Compania a hatarat unilateral ca va plati doar atat cate minute s-a vorbit efectiv la telefon. Este legal acest lucru? Din moment ce angajatul este disponibil la telefon (de acasa, de oriunde s-ar afla dupa programul normal) ceea ce inseamna ca nu poate sa faca ceea ce doreste, cred ca normal ar fi ca aceste ore sa fie platite.

Se procedeaza legal, corect?

Bogdan Rosu
 User  Bogdan Rosu
a intrebat la 02 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2014
Nu este legala o astfel de masura, angajatorul nu poate impune salariatului sa lucreze in timpul sau liber si mai ales peste programul de lucru. Munca suplimentara se efectueaza numai cu acordul prealabil al salariatului, dat in scris, si nu prin decizie unilaterala a angajatorului. Exceptie fac doar situatiile de forta majora (calamitati) sau accidente. Odata efectuate, orele suplimentare trebuie compensate cu timp liber platit, corespunzator numarului de ore lucrate suplimentar, acordat in urmatoarele 60 de zile, sau cu spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator, daca nu este posibila acordarea liberului.

Depuneti o plangere la ITM, nu este in regula ce se intampla acolo.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024