ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pauza de masa pentru tura de noapte 12 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca pot fi obligat sa mai stau 1/2 ora in plus dupa o tura de 12 ore lucrate pe timp de noapte (20-08) pe motivul acordarii pauzei de masa in conditiile in care pe tura exista doar o singura persoana iar activitatea nu poate fi intrerupta datorita programului non-stop. O precizare : regula se aplica doar de luni pana vineri, nu si in weekend cand se lucreaza tot 12 ore atat ziua cat si noaptea. Mentionez ca in CIM scrie doar durata de 8ore/zi, 40 ore/saptamana, in RI nu se specifica nimic cu privire la pauza de masa iar in fisa postului scrie 8ore/zi plus 1/2 ora pauza de masa. Programul de lucru este comprimat, adica in urmatoarea seara lucrez tot 12 ore (20-08) insa mi se acorda ulterior repausul si compensarea cuvenita. Va rog frumos sa-mi spuneti daca in acest caz nu se include pauza de masa in durata timpului de munca al noptii sau cel putin daca este corect sau nu din punct de vedere legislativ. Va multumesc anticipat.

Adelin Manutu
 User  Adelin Manutu
a intrebat la 12 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Costel Costache
 User Costel Costache
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2017
IN CAZUL IN CARE LA SCHIMBUL DE 12 ORE SE ACORDA PAUZA DE MASA IN AFARA CELOR 12 ORE, SE MAI RESPECTA TIMPUL DE ODIHNA DE 24 DE ORE DUPA TURA DE 12 ORE SAU TIMPUL DE ODIHNA DE 48 DE ORE CARE LUCREAZA SAMBATA SI DUMINICA? LA UN PROGRAM DE 12 CU 24 12 CU 48 DE ORE INSEAMNA CA LUCREZI 12.30 ORE SI REVII LA LUCRU DUPA 23.1/2(23 DE ORE SI JUMATE) DE ORE SI NU DUPA 24. SI NU BENEFICIEZI NICI DE 48 DE ORE CONSECUTIV LIBERE CI DOAR DE 47.1/2ORE. CUM SE FACE PONTAJUL IN CAZUL ACESTUI PROGRAM?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adelin Manutu
 User Adelin Manutu
a raspuns userului adriana iancu la 04 Iul. 2015
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2015
Pauza de masa este reglementata la art 134 din Codul muncii.
Pauza de masa nu se include in durata zilnica a timpului de munca. Iar conform Codului muncii salariatul are dreptul la pauza de masa zilnica in conditiile in care programul lui de lucru din contract este de 6 ore sau mai mult pe zi. Durata pauzei se stabilete la nivelul unitatii, prin CCM sau regulamentul intern. Angajatorul nu poate incalca aceasta regula pentru ca ar fi pusa in pericol sanatatea salariatului.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024