ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Planificarea timpului de lucru si repaus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



As dori sa stiu daca zilele libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare) sunt assimilate ca si zile de repaus(avind in vedere faptul ca in pontaj ele se considera ca fiind 8 ore lucrate)?
Este corecta o planificare a timpului de luru de forma:
Lni 8ore:marti,miercuri,joi,vineri libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare),sinbata 12 ore(8-20),duminica 12ore(20-8).duminica? Intrebarea este fata de cele aratate mai sus daca este corecta o astfel de planificare si daca angajatul nu ar trebui sa beneficieze de simbata si duminica ca zile de repaus(mentionez ca in continare angajatul isi va desfasura activitatea in ture de 12 ore)?
In cazul de fata avind in vedere ca ziua libera platita este luata in considerare (in statul de plata) 8 ore, rezulta: luni8 ore + (marti,miercuri,joi,vineri zile libere platite 4*8=32ore) + simbata12ore + duminica4ore(intervalul orar 20-00 )= un total de 56 ore fata de cele maximum 48 stipulate in codul munci?

Adran Gheorghe
 User  Adran Gheorghe
a intrebat la 02 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2015
Sunt zile acordate in urma orelor efectuate suplimentar si se platesc normal. Repausul este repas.

Nu este chiar corecta acea organizare a programului. Odata ca nu este permis legal sa lucrati doua zile consecutive cu program de 12 ore. Apoi, pentru munca in weekend aveti dreptul la spor stabilit prin CCM sau CIM, in functie de caz, si alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repausul saptamanal obligatoriu. Depasiti si norma legala pentru saptamana respectiva, si apar si ore suplimentare acolo, ceea ce iarasi nu este in regula atat timp cat nu exista acordul scris al angajatului anterior efectuarii unei noi perioade de ore suplimentare. Reganditi programul pentru ca nu este in regula.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024