ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pontaj sofer


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am urmatoarea problema: am o firma de transport cu CAEN 4939 - transport ocazional de persoane. Am angajati 7 soferi cu un contract de 8 ore/zi. Fiind transport ocazional de persoane nu pot sa asigur curse pentru toate cele 8 ore.
Sunt soferi care lucreaza 4 - 5 ore pe zi.. poate si o luna intreaga. Nu am ce le da pentru acoperirea celor 8 ore pe zi altceva de lucru. Nu stiu cum sa ii pontez cat nu au curse.
Am vrut sa le diminuez timpul de lucru, de la 8 ore la 4-6 ore, dar nu sunt de acord.


Adaugata in: Timp de munca
Alina Iacob
 User  Alina Iacob
a intrebat la 30 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2014
Puteti dispune o reducere temporara a activitatii pentru perioadele cand nu lucreaza 8 ore, cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. Este o masura unilaterala dispusa prin decizie pentru care angajatorul nu are nevoie de acordul salariatului. El discuta cu AGA sau cu reprezentantii inainte de a dispune masura si a lua decizia. Se comunica decizia si angajatului, prin semnatura de primire. Pe perioada reducerii contractul de munca se suspenda iar salariatul este la dispozitia angajatorului. Este o varianta.

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;

(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.

O alta varianta ar fi efectuarea orelor suplimentare in avans in contul perioadelor cu activiate redusa astfel incat sa acoperit norma pentru aceasta perioada. Dar acest lucru functioneaza daca aveti perioade aglomerate si mai libere deopotriva.

Art. 122
(3) In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton adriana iancu George Andreescu Marius Ion G Stancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024