ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de lucru 17 cu 24 ore legal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de pe 10 mai 2015 la acest program ca agent de securitate.contractul de munca este la 8 ore/zi cu 40 ore săptămana salariu minim pe economie.Nici un alt beneficiu acordat.Lunar fac între 270-290 ore salariu pe 15 se da fără fluturaș banii in mâna .Nici o zi de concediu aprobat ,vor doar sa ne plătească concediul in bani Acu pe 15 Decembrie !intrebari sunt multe , e legal acest program?Am drept la 14 zile conc odihna doar dar cum i-l vor calcula ce se întâmpla cu orele suplimentare cam 120 ore lunar peste normal.Aceste ore sunt plătite exact ca si celelalte 160 e legal?

John Marvel
 User  John Marvel
a intrebat la 14 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Antonio Lazar
 User Antonio Lazar
a raspuns userului Octavian Draghicioiu la 11 Ian. 2016
LUCREZ la un angajator 240 ore pe luna in mina primesc 777 lei si e trecut pe statul de salariu 168 ore din care mai imi da 3 bonuri sau 8 bonuri mai scade din 777 lei ori 6 lei dar diferenta de la 168 ore si pina la 240 ore nu plateste ca sa iti dea 777 lei trebuie sa faci 240 ore si angajatorul zice nu iti convine pleaca,angajatorul nu intelege calea amiabila atunci ce este de facut sa recuperez orele suplimentare neplatite ITM poate lua masuri obligatorie ca angajatul sa nu ajunga in instanta.
ORELE suplimentare neplatie sunt considerate prin lege evaziune si frauda la stat angajatorului se poate face plingere penala pe baza graficului din post sint trecuti 3 oameni si el justifica ca sunt 4 oameni ce sfaturi imi pute-ti da sa fac mai departe.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Octavian Draghicioiu
 User Octavian Draghicioiu
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 30 Dec. 2015
Nu 50% ci toate firmele de paza procedeaza in modul prezentat de John Marvel. Nicio firma de paza nu plateste orele suplimentare, orele de noapte, orele lucrate in repausul saptamanal,nu acorda concediu de odihna, si toate acestea sub protectia ITM. ITM se spala pe maini cu motivatia ca ei nu au de unde sa stie ca se lucreaza mult peste norma de lucru, dar nu se intreaba daca programul de lucru transmis in REVISAL este repartizat uniform, 8h/zi, 40/saptamana, cine pazeste noaptea, cine pazeste in weekend? Modul de lucru al ITM este urmatorul: solicita documentele(stat de plata,pontaj, buletinul postului, procesele verbale de predare primire, etc) angajatorului, aceste refuza sa le prezinte si ITM le aplica amenda ca au refuzat sa prezinte documetele solicitate, aici se opreste controlul ITM. Art.264 alin 2 din Codul muncii prevede pedeapsa cu inchisoarea infractiunea constand cu refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta oraganelor competentedocumentele legale, in scopul impiedicarii verificarilor privitoare la aplicarea reglementarilor generale si speciale in domeniul reletiilor de munca, securitatii sisanatatii in munca, in termen de cel mult 15 zile de la primirea celei de a doua solicitari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Petrica Harpa
 User Petrica Harpa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2015
Reclamati sau faceti plangere la INSPECTIA MUNCII ( STR. MATEI VOIEVOD, NR. 14, SECTOR 2, BUCUREÃ…žTI ). La ITM este inutil , nu i-au masuri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Gică Ungureanu
 User Gică Ungureanu (Profesor, Clubul Copiilor Roșiorii de Vede)
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 30 Dec. 2015
Ai dreptate. Sunt putini care respecta legislatia muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorinel-valentin Dobre
 User Sorinel-valentin Dobre
a raspuns userului adriana iancu la 30 Dec. 2015
peste 50% din firmele de paza si protectie lucreaza asa : cu leafa cash, fara acordare CO si CIM pe salariul minim ! reclamatia la ITM cred ca e inutila ! trebuie mai sus nu stiu unde ! atentie ! firmele de paza si protectie nu pot activa fara a fi inregistrate si autorizate de politie ! care stie tot ! asa ca reclamati la DNA sau ceva de genul asta , nu ma pricep ! caracatita e mare !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Dec. 2015
Nu este legal acest program.
Stabilirea programului de munca se face de catre parti, insa cu respectarea dispozitiilor din Codul muncii.
Astfel, timpul de munca nu trebuie sa depaseasca 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
Prin exceptie, timpul de munca poate depasi 48 de ore pe saptamana, daca media orelor de munca, calculate pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, nu depaseste 48 de ore pe saptamana. De asemenea, dupa o tura de 12 ore trebuie acordat un repaus de 24 de ore.
Angajatorul trebuie sa aiba in vedere si acordarea repausului saptamanal, in 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica. Daca nu se poate acorda sambata si duminica, se va acorda in alte 48 de ore consecutive, cu acordarea unui spor la salariu corespunzator prevazut in contractul colectiv de munca.
Atunci cand nu exista posibilitatea de a acorda 2 zile libere consecutiv, se poate amana acest lucru: repausul saptamanal poate fi acordat cumulat, dupa o perioada de activitate continua de maxim 14 zile calendaristice, cu plata dublului compensatiilor cuvenite in cazul muncii suplimentare (aceste compensatii nu pot fi mai mici de 75% din salariul de baza).
Daca angajatorul nu respecta aceste prevederi puteti face sesizare la ITM.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024