ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

program de lucru spital


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
lucrez ca infirmiera, in serviciul de urgenta a unui spital de peste 20 ani. Asistenta sefa care ne face graficul lunar m-a pus in luna octombrie dupa schimbul 3 sa ramin in continuare si schimbul 1, dupa 5 nopti lucrate. Mentionez ca la acest spital nu avem portar, nu avem brancardier. Am inteles ca exista un contract cu o firma de paza care mai trece din cind in cind pe la noi. Asistenta sefa a spus intr-o sedinta ca noi infirmierele sintem obligate sa stam de paza noaptea in timp ce 2 asistente si medicul dorm.
Intrebarea mea este cum se poate sa lucez in acest fel 14 ore intr-o zi si sa fii pontat doar 8? Cred ca graficul pentru salarii este total diferit fata de programul de lucru. Mai sint colege care dimineata ies din schimbul 3 si la ora 14 vin la schimbul 2. Cand am intrebat de ce lucrez astfel mi s-a spus ca nu iese graficul altfel. Va rog din suflet sa ma lamuriti in aceasta problema.

Bubu Pisy
 User  Bubu Pisy
a intrebat la 25 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Bubu Pisy la 26 Sep. 2013
Numai cu interventia autoritatilor se poate face o ancheta penala, ar trebui luata din nou legatura cu organele de politie pentru ca este vorba de furt din patrimoniul spitalului. LUati legatura si cu Ministerul Sanatatii, vedeti daca puteti primi ajutor si din aceasta directie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bubu Pisy
 User Bubu Pisy
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Sep. 2013
va multumesc pentru raspunsul dat ,dar mai este o problema aceasta sefa a sustras foarte multe bunuri din urgenta spitalului:materiale sanitare ,mobilier de la ajutoare si a fost filmata si data la politie ,i s-a intocmit dosar penal si totul a fost sters cu buretele ,tot personalul stie ce face dar nimeni nu zice nimic de frica sa nu-si piarda locul de munca ,are2saloane de infrumusetare si se crede mare patroana furind din spital,nu stiu cum sa procedez pentru a raspunde penal pentru tot ce face ,ne considera sclavii ei .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2013
Nu este deloc legal ce se intampla. O infirmiera nu are atributii de paznic si nici nu poate fi fortata sa faca acest lucru, cand ea trebuie de fapt sa se ocupe de pacientii spitalizati. Plus ca nu sunteti incadrata si ca paznic ca sa se poata pune astfel problema, ca sa nu mai vorbim ca nu vi se respecta programul de lucru si repausul legal, nu vi se ponteaza si nici compenseaza orele suplimentare ceea ce iar nu este legal. Depuneti o sesizare la ITM cat mai curand si daca in urma controlului nu se va rezolva, desi ma indoiesc, incercati o actiune in instanta. Va recomand insa sa va inarmati cu rabdare pentru ca inspectorii ITM sunt asaltati de tot felul de sesizari si nu vor raspunde a doua zi. Termenul legal ar fi de 30 de zile, cu prelungire la 45 pentru orice solicitare catre institutiile de stat.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024