ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program redus in periaoda de crestere copil pana la varsta de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In ianuarie 2012 fetita mea implineste 1 an iar eu voi incepe serviciu din pacate. As dori sa stiu daca cumva am dreptul al program redus de 6 ore pana la implinirea varstei de 2 ani a fetitei?
Multumesc anticipat

Adaugata in: Timp de munca
Florina Codreanu
 User  Florina Codreanu
a intrebat la 24 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2011
Cele doua ore libere la care salariatele mame au dreptul in fiecare zi, in timpul unui program de lucru, se acorda mamelor care inca alapteaza la momentul revenirii la locul de munca. Pentru restul situatiilor, in cazul in care salariate are contract cu o norma de 8 ore/zi legea nu prevede reducerea programului de lucru al salariatei la un program de 6 ore.


Art. 17. - OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca

1 Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, ??n cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare. ??n aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-??ntors de la locul ??n care se gaseste copilul.
2 La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi ??nlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
3 Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ ??n timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
4 ??n cazul ??n care angajatorul asigura ??n cadrul unitatii ??ncaperi speciale pentru alaptat, acestea vor ??ndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare ??n vigoare.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024