ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


recompensarea simbetelor si duminicilor lucrate, peste timpul normal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum reflectam in revisal S si D lucrate , care nu pot fi recompensate cu timp liber in urmatoarele 60 de zile, si decizia angajatorului este de al plati cu un spor de 100% (simbata) si 200% (duminica) aferent orelor lucrate. In contractul de munca nu exist a spor de weekend acordat. Trebuie sa intocmesc act aditional si sa raportez in Revisal ??? Cit trebuie sa fie acest spor de weekend ? Il declar ca 100% ?

Georgiana Dinescu
 User  Georgiana Dinescu
a intrebat la 05 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Getuza Elena Toma
 User Getuza Elena Toma
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2015
CODUL MUNCII:
â??Art.137(4): IN SITUATII DE EXCEPTIE zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea I.T.M. si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.â??
â??Art. 114(2): Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.â?? â??¦â??¦vedeti si alin.(4), (5) si (6).
â??Art. 115(1): Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 12 ore.â??â??¦.. caz in care nu mai este necesara plata sporului pentru cele patru ore adaugate timpului normal de lucru de 8 ore.
â??Art. 121(2): Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, ESTE INTERZISA, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.â??

DE ASEMENEA:
-Aveti varianta contractelor de munca cu timp partial;
-Aveti varianta contractelor de munca cu salariati temporari care au incheiat contracte de munca cu agentii de munca temporara si care lucreaza temporar sub supravegherea si conducerea utilizatorului.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2015
Orele lucrate in zile de repaus saptamanal se compenseaza cu alte zile libere(48 de ore)si cu spor la salariu prevazut in CCM. Daca se lucreaza 14 zile la rand este necesar acordul sindicatului (reprezentantii salariatilor),plus autorizare de la ITM si un spor de minim 150% (dublul pentru orele suplimentare).
Acest spor se inregistreaza in Revisal numai daca se acorda permanent.
Caracterul de spor permanent va fi raportat la perioada de timp in care salariatul presteaza munca in conditiile pentru care se acorda sporul. Daca salariatul presteaza regulat munca in conditiile pentru care se acorda un spor, sporul respectiv va fi considerat ca avand caracter permanent.

Alte intrebari despre Timp de munca