ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reducere perioada de munca pentru boala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste situatia urmatoare.
Avem o salariata care in urma cu 2 luni a fost depistata cu hepatita necontagioasa. A fost internata la spital pentru tratament iar apoi a fost in concediu medical pentru recuperare. S-a intors la birou insa dupa cateva ore de munca incepe sa se simta ff rau. Mentionez ca activitatea pe care o presteaza este munca de birou.
Salariata in cauza, doreste ca pentru urmatoarele 2-3 luni sa lucreze doar 4h pe zi astfel incat sa se poata recupera complet. Ce se poate face in acest caz? Exista vreo modaliate legala prin care celelalte 4 h sa fie platite din fondul de salarii. Poate aduce de la medicul specialist un document legal prin care se solicita reducerea perioadei de lucru de la 8h la 4h dar cu mentinerea acelorasi drepturi salariale? Daca nu se pot mentine aceleasi drepturi salariale, care ar fi cuantumul indemnizatiei lunare?
Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra!
Multumesc




Nechita Andruta
 User  Nechita Andruta
a intrebat la 30 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2015
Reducerea timpului de munca pentru reducerea capacitatii de munca, din alte motive decat accident de munca sau boala profesionala este prevazuta in OUG 158/2005, care prevede ca in scopul prevenirii imbolnavirilor si recuperarii capacitatii de munca, asiguratii pot beneficia de indemnizatie pentru reducerea timpului de munca cu o patrime din durata normala, reducerea si indemnizatia aferenta se acorda salariatilor care, din motive de sanatate nu mai pot realiza durata normala de munca. Indemnizatia aferenta reducerii timpului de munca se acorda, la propunerea medicului curant cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, pentru cel mult 90 de zile in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu, in una sau mai multe etape.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024