ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reducerea programului de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o salariata se intoarce din CIC pana la 2 ani inainte de a implini copilul 2 ani, beneficiaza de reducerea programului cu 2 ore?

Adaugata in: Timp de munca
Codruta Iuga
 User  Codruta Iuga
a intrebat la 16 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Codruta Iuga
 User Codruta Iuga
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Multumesc mult pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Numai daca in Regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil apare o astfel de prevedere, altfel nu. Legea nu prevede o astfel de obligatie a angajatorului. Salariata revenita din CIC poate beneficia de reducerea programului cu 2 ore doar in cazul in care copilul nu a implinit varsta de 1 an iar ea inca mai alapteaza, facand dovada starii ei fiziologice prin certificat medical asupra starii ei fiziologice. Aceasta prevedere se regaseste in OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Art. 17 - OUG 96/2003
(1) Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, ??n cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de c??te o ora fiecare, p??na la ??mplinirea v??rstei de un an a copilului. ??n aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-??ntors de la locul ??n care se gaseste copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi ??nlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ ??n timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4) ??n cazul ??n care angajatorul asigura ??n cadrul unitatii ??ncaperi speciale pentru alaptat, acestea vor ??ndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare ??n vigoare.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024