ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sambata lucrata la 6 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in contract de munca cu timp de 6 ore, lucrez 6 zile pe saptamana, de luni pana sambata inclusiv. Domeniu comercial. Activ in prima parte a zilei. Cum se platesc orele de sambata?

Stima!


Adaugata in: Timp de munca
Monica W
 User  Monica W
a intrebat la 03 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Clau Reg-osan
 User Clau Reg-osan
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2014
Am si eu o intrebare.Cum se poate proceda in cazul unor cazuri in care un club de noapte in mediu rural e deschis doar sambata si duminica?Adica nu exista posibilitatea de a angaja personal doar pentru wekeend?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Dec. 2013
Asa cum de altfel chiar dvs ati redat, interdictia de efectuare a orelor suplimentare se aplica numai in cazul in care acel element este preciza in cuprinsul CIM. In rest, oricum programul nu este legal, iar aceasta reprezinta problema esentiala. Un salariat in Romania actuala lucreza 5 zile nu 6 intr-o saptamana.

Suspiciunea mea a fost ca doamna ar putea avea ore suplimentare intr-o luna, dar daca facem un calcul strict pe programul transmis de dumneaei, o sa vedeti ca numarul de ore lucrate intr-o saptamana este sub cel al unei norme intregi, adica 36 de ore. Deci daca se merge doar pe acest tip de program, este foarte posibil sa nu existe munca suplimentara. Dar articolul redat de dvs se aplica numai in conditiile mentionate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
La contract cu timp partial este interzisa efectuarea de ore suplimentare.Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
Nu este legal acel program de lucru. Un salariat poate lucra maxim 5 zile din saptamana, cu un repaus de doua zile consecutiva, de regula sambata si duminica dar care poate fi acordat in alte doua zile din cursul saptamanii, tot consecutive, daca activiatea unitatii presupune munca in zile de repaus.

Pentru munca in zilele de weekend angajatorul este obligat sa stabileasca si sa acorde salariatului un spor, al carui cuantum il va stabili in contractul colectiv de munca sau in cel individual, daca primul nu exista.

Plus de asta, la asa un program, sigur aveti munca suplimentara in cursul unei luni, iar aceasta trebuie si ea compensata cf. legii. Fie se acorda timp liber platit, corespunzator numarului de ore lucrate suplimentar, fie se plateste un spor la salariul de baza corespunzator de minim 75%.

Puteti sesiza ITM pentru incalcarea legii referitoare la norma de lucru si a neacordarii drepturilor recunoscute prin lege.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024