ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sedinte consiliu local


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat in functia de secretar comuna. Primarul comunei doreste sa puna sedintele de consiliu in zilele de sambata sau duminica pentru a se achita de anumite obligatii create in timpul electoratului. Avand in vedere ca prezenta secretarului este obligatorie la sedintele de consiliu, acest domn primar ma poate obliga sa vin la serviciu in timpul meu liber? Poate pune sedintele de consiliu in zillele de sambata sau duminica fara acordul secretarului?

Adaugata in: Timp de munca
Maria Lazar
 User  Maria Lazar
a intrebat la 03 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2012
Angajatorul este cel care stabileste programul unitatii. Daca dvs sunteti incadrata cu contract individual de munca atunci intrati sub incidenta prevederilor din Codul muncii republicat. Ceea ce inseamna ca in cazul in care lucrati sambata sau duminica, ar trebi sa primiti un spor la salariu stabilit intern prin contractul individual sau cel colectiv, si o alta zi drept repaus saptamanal (spre exemplu duminica si luni, daca lucrati sambata). Daca in Regulamentul intern este stabilita ziua de sambata drept zi de lucru iar dvs refuzati acest lucru, atunci se poate considera abatere disciplinara, prin neresepctarea prevederilor din regulament. Insa daca nu exista o astfel de reglementare, angajatorul nu va poate sanctiona pentru neprezentarea in ziua de sambata.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024