ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal ca un salariat sa fie obligat sa execute serviciul de permanenta (chiar daca este de la domiciliu) sase luni dintr-un an pe langa cele opt ore lucrate zilnic? Sau in unele cazuri tot anul? Mai precis, o saptamana persoana presteaza in fiecare zi serviciul normal de 8 ore in timpul programului in unitate dupa care asigura permanenta de la domiciliu pana a doua zi la ora 8 cand reia programul normal de lucru de 8 ore iar sambata , duminica si in sarbatorile legale in care nu se lucreaza asigura permanenta de la domiciliu 24h/24h iar urmatoarea saptamana lucraza in fiecare zi 8 ore, programul normal de lucru.
Timpul in care angajatul asigura permanenta de la domiciliu cum este reglementat

Adaugata in: Timp de munca
Calin Merca
 User  Calin Merca
a intrebat la 20 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Dumitru la 24 Sep. 2013
Ba da, ati inteles corect. Nu a reiesit din speta ca lucrati in instituii bugetare si recunosc ca nu mai tin minte detaliile discutiilor precedente, cu scuzele de rigoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Dumitru
 User Mihaela Dumitru
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Sep. 2013
D-na Ioana, in unul dintre mesajele precedente mi-ati scris ca in institutiile bugetare medicii lecreaza 7 ore/zi sau nu am inteles corect?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Nu este regelementat un astfel de timp de lucru, salariatul nu poate lucra non-stop. Mai ales ca este pusa in pericol sanatatea lui cu un atare program de lucru. El are nevoie de perioade de repaus, iar acestea sunt acordate in baza prevederilor legale si interne.

Programul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 h/saptamana, maxim 48 cu tot cu orele suplimentare, salariatul avand dreptul la 2 zile consecutive de repaus saptamanal. Programul poate fi distribuit inegal in decursul unei saptamani, ceea ce inseamna ca intr-o poate lucra 10 ore de exemplul si in alta 6. Exista si varianta programului in ture, 12/23 12/48, care s-ar potrivi mai bine pentru o unitate cu program neintrerupt, 24h din 24, 7 zile din 7. Angajatorul ar trebui sa regandeasca acel program, in asa fel incat sa corespunda prevederilor legii referitoare la programul de lucru.

Depuneti o sesizare la ITM si solicitati un control la sediul angajatorului ca sa se poata regla situatia cu respectarea drepturilor dvs.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024