ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp de lucru, timp de odihna..


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti ce pot sa fac in cazul in care muncesc 12 ore, am timp liber 8 ore si pe urma intru la munca iar 12 ore? Mentionez faptul ca angajatorul vine cu o lista pe care trebuie sa o semnez cum ca sunt de acord! Daca refuz sa o semnez ma ameninta cu mutarea in alt loc de munca sau chiar desfacerea contractului de munca! Ce cale legala am, care este optiunea mea de urmat? Pot sa refuz sa mai semnez? Nu se respecta Art.115 din codul muncii, aliniatul 2...Va multumesc!

Adaugata in: Timp de munca
Liviu Mircea
 User  Liviu Mircea
a intrebat la 21 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2013
Puteti sesiza ITM cat mai curand si sa solicitati un control la sediul angajatorului. Intr-adevar, daca lucrati 12 ore si nu beneficiati de repausul legal de 24 de ore dupa cele 12 ore lucrate, nu este in regula. Nu se respecta timpul de odihna.

Daca aveti contract cu 8 ore pe zi, si vi se solicita sa lucrati 12 ore, atunci aveti un numar de 10 ore suplimentare pe saptamana, cel putin, depasindu-se limita admisa de lege pentru munca suplimentara, si care trebuie recompensate cu spor sau timp liber asa cum prevede Codul muncii.

Nu puteti fi fortat sa semnati un document care prevede acordarea unor drepturi contrare legii. Mai mult, chiar Codul muncii prevede ca salariatii nu pot renunta la drepturile lor legale iar orice incercare in aceasta directie este lovita de nulitate. Imi mentin asadar sugestia privind contactarea ITM si depunerea unei sesizari.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024