ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp de munca corespunzator si legal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt angajata la o companie cu contract de munca pe durata nedeterminata, lucrez de la 9:00 - 18:00 - in contract este clar stipulat ca norma este de 8 ore pe zi. L intrebarea de ce stam la birou 9 ore, mi s-a raspuns ca suntem pontati 8 ore dar stam 9 ore intrucat servim masa la cantina - desi nimeni nu sta mai mult de 15 - 20 min.
As dori sa clarific acest aspect, cum este legal si ce ar trebui sa fac - mentionez ca asa este programul de lucru din 2012 de la preluarea companiei de catre actuala conducere.
In plus, salariul se vireaza pe card - 90% din angajati la ING, banca impusa de CFO -ul companiei, nu am vazut niciodata un fluturas sa stiu si eu ce anume am ca salariu, care sunt darile, etc.

Adaugata in: Timp de munca
Simona Mirescu
 User  Simona Mirescu
a intrebat la 25 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2016
In cursul programului de lucru se acorda o pauza pentru masa, care nu se include in durata timpului de munca (art. 134 din Codul muncii).
Art. 134. ?? Codul muncii Pauza de masa si alte pauze:
(1) In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de o pauza de masa de cel putin 30 de minute, in cazul in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 4 ore si jumatate.
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024