ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp de munca variabil (redus) la CIM partial, cum apare pontajul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Scuze ca revin cu aceeasi intrebare, dar e clar ca nu s-a inteles intrebarea mea initiala, postata ieri. Si atunci exemplific:
Pentru CIM partial (3 ore) se modifica programul zilnic de 3 ore cu un program mai redus, deci nu ore suplimentare, ci mai putine ore, fara ca angajatorul sa scada remuneratia.
De exemplu pentru primele 10 zile ale lunii aprilie, se va lucra NUMAI martea si joia, adica in zilele de 02.04, 04.04 si 09.04. (5 zile mai putin decat pana acum, adica 15 ore mai putin de fiecare salariat). Din 11 aprilie inclusiv, pana la 30 aprilie program zilnic de 3 ore neschimbat. Codul muncii interzice ore suplimentare lucrate la CIM partial, dar nu interzice ore mai putine.

Cum se procedeaza cu pontajul? Trebuie trecute ore mai multe in zilele in care se lucreaza pt ca sa iasa numarul de ore lunar, chiar daca efectiv nu se va lucra dupa ora 12:30? Sau cum?

Adaugata in: Timp de munca Pontaj
Laura Dobrescu
 User  Laura Dobrescu
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
Sa vedem daca am inteles bine: :)

Dvs ati inregistrat un contract cu 3 ore/zi, resp. 15 ore/sapt... asta ar veni 60 ore/luna... Pontajul il intocmiti conform orelor lucrate... Daca doriti sa ii reduceti timpul de lucru pentru o anumita perioada ii intocmiti act aditional precizand modificarea duratei timpului de munca... de la 3 ore/zi si 15 ore/sapt la 3 ore/zi si 6 ore/sapt... astfel pentru acea perioada salariatul dvs va avea 3 ore/zi si 6 ore/sapt (2 zile pe sapt).. cu precizarea expresa a distribuirii programului de lucru... In momentul in care se revine la programul initial (cel pt care a fost incheiat cim) se intocmeste din nou act aditional cu modificarea duratei timpului de lucru de la 3 ore/zi si 6 ore/sapt.. la 3 ore/si si 15 ore/sapt... Pontajul il intocmiti conform orelor lucrate.. Deci e f. clar ca in luna respectiva el va avea un numar redus de ore...


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024