ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp inegal de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Expresia tura continua poate fi asimilata sau echivalata expresiei activitate continua?
2. Daca conform definitiei "Tura continua se practica in unitatile in care specificul procesului de productie nu permite deloc intreruperea activitatii si, concomitent, nu s-a introdus graficul cu 4 schimburi (asa numitul "schimb pana"). Tura continua se diferentiaza fata de tura deoarece presupune prestarea activitatii si sambata si duminica, perioada pentru care trebuie sa se acorde alte zile libere", pot considera pe cale de consecinta, ca introducerea evidentiata si concomitenta a graficului cu 4 schimburi nu mai reprezinta TURA CONTINUA si deci NU MAI REPREZINTA ACTIVITATE CONTINUA?
Aici am in vedere interdictia prevazuta in Codul Muncii care prevede ca nu poate fi sustinuta o ACTIVITATE CONTINUA pe parcursul a 14 zile calendaristice consecutive, fara acordarea repausului saptaminal obligatoriu, in forma cumulata.
Va rog sa-mi evidentiati daca se poate aceasta diferenta de perceptie dintre Tura continua si tura discontinua, care ar trebui sa poata fi echivalate conceptelor Activitate continua si Activitate discontinua!
Va solicit respectuos acest lucru intrucit nu am gasit pe nicaieri evidentiat conceptul de tura discontinua, el putind fi interpretat eventual doar pe cale de consecinta prin neincadrarea in definitia turei continuie.
Va multumesc!

Alexandru Mihailescu
 User  Alexandru Mihailescu
a intrebat la 23 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Apr. 2013
Tura continua este programul neintrerupt al unitatii pentru unitatile unde nu se poate interupe activitatea, ceea ce inseamna ca schimburile pot acoperi si zilele de weekend. Asta nu inseamna ca angajatul lucreaza non-stop ci ca se lucreaza in schimburi, de catre mai multi angajati, pentru a nu fi oprita activiatea unitateii (luati ca exemplu unitatile de furnizare a energiei electrice sau a apei calde, unde nu se intrerupe activiatea unitatii niciodata).

Ce spuneti dvs din Codul muncii se refera la un salariat si nu la programul unitatii, sunt doua lucruri diferite. Un salariat nu poate lucra un astfel de program fara acordul ITM si in conditiile din Codul muncii republicat.

Nu exista conceputul de tura discontinua, nu se utilizeaza.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024