ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timpul de lucru suplimentar si in weekend


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Firma la care lucrez are punctul de lucru in Bucuresti si presteaza servicii de instalare, dezinstalare, etcetera pentru echipamente it intr-un segment de nisa, in absolut toata tara.
1. In cazul in care sunt delegat, la Suceava de exemplu, pentru a fi la client luni la ora 9 (ora normala de inceput a programului), timpul pentru deplasare, din cursul zilei de duminica, se plateste? Si daca da, cum se plateste acesta?
2. Avand in vedere tipul de activitate enuntat mai sus, in perioada delegarii, timpul pentru condus, dincursul saptamanii, se conconsidera timp de lucru?
3. Tot pentru acest tip de activitate, exista notiunea de ore suplimentare in deplasare?
Va intreb pentru ca m-am lovit de problema in care mi s-a spus ca firma, in calitate de angajator, nu imi plateste ziua de duminica in care eu plec catre clientul din orasul x, pentru ca asta e treaba mea cand plec si ca vreau sa fac 7 ore pe drum, el doar vrea sa fiu luni, la 9 dimineata, la client, caci eu acolo desfasor activitate. Apoi mi s-a mai spus ca timpul petrecut conducand, pentru a ma intoarce in Bucuresti (orasul unde isi desfasoara firma activitatea si am si eu domiciliul) nu se contorizeaza in niciun fel financiar sau ca ore suplimentare.

Va multumesc anticipat,
Bogdan

Adaugata in: Timp de munca
Bogdan Marcu
 User  Bogdan Marcu
a intrebat la 15 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Sep. 2015
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Asadar, pe durata de delegarii, salariatul primeste diurna plus salariul.
Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare.
Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si ale legislatiei in vigoare .
Nu constituie timp de lucru, timpul pe care salariatul, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.


Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024