ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timpul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


În cazul în care un angajat îşi continuă studiile concomitent cu prestarea unei munci şi trebuie să fie prezent la cursuri după o anumită oră, de exemplu în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 16.00 la ora 21.00 trebuie să fie prezent la cursuri.
Întrebarea mea este, dacă cel interesat solicită în scris angajatorului să fie planificat în programul de lucru doar în intervalul, orar 06.45 - 15.15, este obligat sau angajatorul să efectueze o astfel de planificare celui care se află într-o astfel de situaţie .
Intervalul orar 06.45 ? 15.15, este existent în planificarea efectuată de angajator lucrătorilor săi, specificul locului de muncă fiind munca în schimburi, respectiv schimbul I şi II, de luni până duminică, cu libere ce se acordă şi în zilele lucrătoare .
În caz pozitiv, ce trebuie făcut în mod concret şi care este baza legală .
Vă mulţumesc anticipat .
Cu stimă,

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
Nu este obligat. Puteti discuta cu angajatorul o astfel de varianta, dar nu este obligatia lui sa se asigure ca ajungeti la cursuri, cu atat mai mult cu cat sunt cursuri urmate la initiativa dvs si nu a angajatorului.

In cazul in care vi se intocmeste un program de lucru personalizat se incheie act aditional la contractul de munca. Baza legala este Codul muncii republicat, cf. caruia modificarile asupra elementelor si clauzelor din CIM se pot face prin act aditional, cu exceptia situatiilor in care intervin acte normative (art. 17 (5))

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024