ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Transport


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog daca se poate sa ne sfatuiti referitor la urmatoarea situatie: socrul meu lucreaza la o firma ce are locatia in Constanta, insa il trimite la lucrari in alte orase aflate chiar si la 2 ore distanta. Problema este ca pe el incepe sa il ponteze de la ora la care ajung acolo (de ex. la ora 10) si il tine 8 ore (ca asa e programul normal) si apoi pleaca la sediul firmei (adica inca 2 ore). Este corect si normal ca orele petrecute pe drum sa nu fie luate in calcul ca ore lucrate? Adica el, pentru cele 8 ore lucrate de fapt e plecat de acasa 14 ore, 1 ora dus pana la serviciu (asta nu este o problema), apoi 2 ore pe drum, apoi 8 ore lucrate, apoi alte 2 ore pe drum pana la sediul firmei si inca una pana acasa. Am studiat Codul Muncii, dar nu am gasit nimic referitor la asta.
Multumim anticipat.

Adaugata in: Timp de munca
Cosma Adriana
 User  Cosma Adriana
a intrebat la 12 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Iul. 2012
Se considera delegare doar daca exista un ordin de delegare intocmit de angajator. Altfel este simpla delegatie in interes de serviciu si in acord cu fisa postului, nimic mai mult. HG mentionat se adreseaza institutiilor publice, nu si celor private. Cheltuielile de transport la nivelul unitatilor private se negociaza la nivelul fiecarei unitati prin contractul de munca sau cel colectiv.

De altfel, HG citata prevede:

Art. 2 Pentru salariatii din cadrul companiilor nationale, societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se acorda in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cosma Adriana
 User Cosma Adriana
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Iul. 2012
Va multumim foarte mult pentru raspunsuri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
V-am dat aceasta hotarare ca model sa vedeti ce inseamna delegarea. HG se aplica institutiilor publice. La nivelul unitatii, drepturile de delegare se acorda in baza contractului colectiv de munca aplicabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Transportul de la si la locul de munca nu intra in programul de lucru. Dat fiind faptul ca activitatea se desfasoara in alta localitate decat cea in care firma are sediul social, se poate considera delegare si sa primeasca diurna. Va recomand sa parcurgeti HG 1860 DIN 2006.

Alte intrebari despre Timp de munca