ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

zile sarbatoare legala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As dori sa stiu daca un angajat a fost liber in data de 4 iunie pentru ziua de sambata in care a lucrat, mai trebuie platite ore suplimentare sau trebuie sa ii dau liber pentru data de 4 iunie?
Va multumesc !

Adaugata in: Timp de munca
Anca Bugheanu
 User  Anca Bugheanu
a intrebat la 16 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Zilele de sambata lucrate nu se ponteaza la fel ca orele suplimentare. Ele au alt regim juridic. Salariatul care lucreaza in zilele de sambata si /sau duminica, asa cum prevede Codul muncii, va fi compensat cu un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca, regulamentul intern sau contractul individual, si i se vor acorda alte doua zile drept repaus saptamanal. In cazul salariatului dvs. el ar trebui sa primeasca spor la salariu si liber duminica si luni, ca sa fie repepectata conditia consecutivitatii zilelor de repaus.

Art. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Repausul saptamanal este obligatoriu, nu optional. Din acest motiv zilele de week-end lucrate nu pot fi tratate la fel ca orele suplimentare.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024