ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ziua in care inceteaza CIM este considerata zi de vechime in munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am intrebat in data de 31.10.2013 daca ziua in care inceteaza CIM se ponteaza (ex. 31.10.2013). Am primit raspunsul ca NU si se motiveaza cu faptul ca data incetarii CIM este data de la care se plateste indemnizatia de somaj.
Am revenit la intrebare si raspunsul primit pentru ca, dupa ce operez in REVISAL decizia de incetare CIM cu 31.10.2013, in Raportul pe salariat, data de 31.10.2013 este mentionata ca ultima zi a intervalului de vechime. Cum se interpreteaza acest lucru ? Este 31.10.2013, data care intra in vechimea in munca?(este vorba e o incetare a CIM cu acordul partilor art.55 lit b dim Codul Muncii).



Adaugata in: Timp de munca
Maria Anescu
 User  Maria Anescu
a intrebat la 01 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Nov. 2013
Asigurati-va ca data incetarii este corect operata. La fel ca data semnarii CIM, data incetarii nu face parte din durata CIM, ca atare nu poate face parte nici din vechimea in munca persoanei respective.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2013
Ziua incetarii CIM nu face parte din vechimea in munca, pentru ca la acea data salariatul nu mai are un contract de munca incheiat cu respectiva institutie, el incetand in ziua imediat urmatoare ultimei zile de contract (pentru contractele cu perioada determinata ultima zi de contract poate fi si zi lucratoare) sau de preaviz..

Repet ceea ce v-am spus si in rapunsul anterior: daca data incetarii CIM este 31.10.2013, atunci ultima zi de contract este 30.10.2013, foarte probabil si ultima zi lucrata. Ceea ce inseamna ca in ziua de 31.10 salariatul nu mai lucreaza pentru dvs., nu va mai este angajat. Vechimea este data de durata CIM, iar durata contractului este determinata de data inceperii activiatii si data finalizarii ei, nu data incetarii. In Revisal, in raport, ar trebui sa aveti data incetarii CIM 31.10.2013, iar data de final a vechimii 30.10.2013

Daca data de 31.10 este ultima zi lucrata, ultima zi de contract, atunci nu ati ales corect data incetarii, care ar fi trebuit sa fie 01.11.




Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Gratiela Petrescu adriana iancu Marius Ion G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024