ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abatere disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma verificarii de catre directorul de raion legume s-a constatat ca unele produse erau expirate si nu au fost excluse de la raft. Comisia disciplinara a decis in urma cercetarii disciplinare urmatoarea sanctiune: micsorarea salariului cu 5% pe 1 luna de zile, cu toate ca salariatul a fost la prima abatere disciplinara. Angajatorul a procedat corect? Nu trebuia sa i se dea mai intai avertisment fiind la prima abatere? Daca comisia decide ca a fost abatere disciplinara grava poate da direct micsorarea salarului sau sare peste celelalte etape (avertisment, retrogradare functie).

Adaugata in: Abateri disciplinare
Ad C.
 User  Ad C.
a intrebat la 22 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2012
Depinde ce scrie in Regulamentul intern al societatii. Sanctiunea aplicata este legala, insa Codul muncii nu prevede ca angajatul, daca este la prima abatere, va primi doar avertisment scris. Daca in urma cercetarii comisia a decis ca sanctiunea cea mai potrivita este reducerea salariului pe o perioada de o luna, atunci se va aplica aceasta sanctiune. Este clar ca firma a suferit un prejudiciu ca urmare a nevinderii produselor, pe motivul termenul de expirare depasit.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024