ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sint pasi de urmat pentru rezolvare plata CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,

Va rog , foarte frumos , sa imi spuneti cum trebuie sa procedez ,pentru a rezolva urmatoarea speta :
Pe data de 23.12.2015 administratorul companiei a facut o cerere in numele meu , pentru a intra in concediu fara plata , pe trei luni ,in perioada 01.01.2015-31.03.2015 . Intrucit are restante salariale fata de mine , nu am fost de acord si am scris cu pixul pe cerere ca nu sint de acord . Am depus la secretariat , cu nr de inregistrare o cerere in care specificam faptul ca nu sint de acord pina nu ni se plateste toate datoriile restante Datoriile nu se platesc ptr ca nu vrea administratorul . In luna decembrie a intrat in companie plati de miliarde .
Pentru ca am probleme cu coloana , nu sint inventate , de pe data de 05.01.2015 pina pe data de 20.03.2015 am fost internat in spilal de doua ori , mi s-a facut RMN . Am urmat si urmez tratament , fizioterapie etc . cred ca sint pe drumul cel bun si scap de operatie . Pe 20.03.2015 nu am mai putut sa imi iau medical intrucit firma nu a mai vrut sa imi dea adeverinta in care sa se specifice cite zile de concediu medicale am . Mi s-a spus de la spital , de catre neurochirurg ca pot sta in recuperare si tratament , cu aviz pana la 180 de zile .
Mentionez faptul ca administratorul a fost retinut de catre DNA . De o luna , o luna si jumatate este acasa , in arest la domiciliu . Are arest pina pe data de 18.04.2015.
Intrebarile mele sint :
- In arest la domiciliu , nu are voie sa se ocupe de conducerea firmei ? Sa semneze acte , concedii medicale etc.
- Concediile medicale nu au fost aprobate , semnate si bagate la plata .
- Nu vrea sa imi dea adeverinta ptr spital si doctorul de familie .
- De pe data de 20.03.2015 , pot intra in CO si cite zile am dreptul , pentru ca , daca ma hotarasc si plec , sa nu ma puna sa dau banii inapoi . Sa intru in CFP ? Eu de pe data de 20.03.2015 , nu sint la firma , intrucit , la sediu , a inchis usile si restul de angajati i-a mutat la sediul altei companii a administratorului . Nu doreste sa ma primeasca . Nu mi-a dat nimic la mana . Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Am depus reclamatii la ITM si CNAS si astept raspuns de la ei .
Pot de pune si o reclamatie la DNA , cu cele semnalate , cu dovezi scrise , ptr cele afirmate de mine ? Consider , ca neplata salariilor , a CM , nu se incadreaza la evaziune fiscala ?
Firma , nu este in insolventa , faliment etc . Astept un raspuns de la dumneavoastra la aceste probleme .



Cristi Simion
 User  Cristi Simion
a intrebat la 05 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2015
Concediul fara plata este un drept al dumneavoastra, angajatorul nu va poate obliga sa il luati, angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia de concediu medical si sa va elibereze adeverinta. Asteptati raspunsul la sesizarile pe care le-ati facut si dupa aceea actionati in instanta.Neachitarea salariilor nu este evaziune fiscala, aceasta intra sub incidenta dreptului muncii.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni G Stancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024