ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizatie concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am rugamintea sa ma ajutati cu opinia dvs legata de modul de calcul al concediului de odihna.Mentionez ca sunt personal contractual.
Din fluturasul/fluturasele de salariu, precum si din discutia avuta la compartimentul salarizare, reiese ca indemnizatia de CO se calculeaza la salariul de incadrare din contractul de munca+sporul de conditii si nu reprezinta media zilnica a veniturilor brute din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu, astfel incat, valoarea ce mi-a fost acordata nu mi-a fost cea mai favorabila asa cum prevede legislatia in domeniu. In acest context, venitul net realizat pe perioada concediului legal de odihna a fost mai mic decat salariul de baza+sporul cu caracter permanent.
Totodata, mentionez ca, potrivit actului aditional al CIM, din iunie 2022 programul meu de lucru este in ture, respectiv 12/36 h, fapt ce determina ca veniturile brute realizate sa varieze lunar.
Legislatia in domeniu foloseste urmatoarea formula de calcul:
Exemplu:
Mai 2022 ?? venitul brut realizat ?? 9272 22 zile lucratoare
Iunie 2022 - venitul brut realizat ?? 10800 20 zile lucratoare
Iulie 2022 - venitul brut realizat ?? 10448 21 zile lucratoare
Total venit brut realizat in ultimele 3 luni = 30520 : 63 zile lucratoare = 484.44 media zilnica/ zi CO, multiplicata cu 20 zile rezulta un venit brut aferent perioadei de CO de 9689 lei, respectiv 5668 lei net, si nu 3700 lei net cat mi-a fost acordata (venitul final net acordat fiind chiar mai mic decat salariul de incadrare + sporul ).
Care este modul corect de calcul?
Va multumesc anticipat.


Krisstina Popa
 User  Krisstina Popa
a intrebat la 11 Sep. 2022
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2022
Daca sunt nascuta in 12.12.1964 si am un punctaj de33.4064acesta se imparte la stagiul complet de cotizare adica la 35...[citeste mai mult]
Publicat la data 27 Sep. 2022 1 raspuns