ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza concediul prenatal, indemnizatia pentru al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt o mamica care iese din CIC pe 1.02.2014. In acelasi timp sunt insarcinata urmand sa nasc la sfarsitul lunii februarie, deci la aproximativ o luna de zile dupa iesirea din primul CIC. Am inteles ca trebuie sa intru in concediu prenatal. Pot beneficia de toate cele 126 zile? (cea mai mare parte dupa nastere).

Care este calculul care se face pentru acest concediu prenatal si postnatal (cat la suta din ce venit)...si pentru CIC (din ce venit)? Alocatia se ia in calcul la venit? Sunt prea multe intrebari, dar, va rog, daca ma puteti ajuta cu raspunsuri as fi mai linistita. Pe unde am pus intrebarile pana acum nu am primit raspunsuri clare....nu se stie exact. Multumesc!

Geta Stoica
 User  Geta Stoica
a intrebat la 29 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2014
Da, puteti beneficia de toate cele 126 de zile de maternitate, chiar daca mare parte din ele sunt acordate dupa nastere. Conditia impusa de lege este sa efectuati minim 42 de zile de lauzie ca sa puteti intra in CIC mai departe.

Indemnizatia pentru concediul de maternitate se va calcula pe baza celei pentru crestere copil primita in ultimele 6 luni anterioare, cuantumul fiind de 85% din aceasta baza de date. Aici nu au aparut modificari fata de concediul de maternitate de care ati beneficiat anterior.

Pentru CIC calculul se face pe baza veniturilor din cele 12 luni anterioare nasterii, adica indemnizatia crestere copil plus cea de maternitate din prenatal. Alocatia nu intra in calculul CIC, este venit destinat copilului, nu realizat de parinte, chiar daca acesta din umra este cel care il incaseaza. Indemnizatia va fi de 85% din media venitulor pe cele 12 luni anterioare datei nasterii, suma finala fiind plafonata ca si pana acum, la un minim de 600 de lei / luna si maxim 1200 pentru CIC de pana la 2 ani, respectiv 3400 pentru CIC de pana la 1 an, 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024