ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul la concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez ca suplinitor calificat cu norma intreaga - plata cu ora, avand contract individual de munca incheiat pe perioada determinata. Secretara imi zice ca nu am dreptul la concediu platit si spor de vechime, pana ce persoana titulara a postului pe care sunt sa intre in Concediu crestere copil, ea fiind in prezent in Concediu Medical. Eu am gasit asta:

Ordinul 5559/2011 ART. 5
"Cadrele didactice in activitate care desfasoara si activitate in regim de plata cu ora au dreptul la concediul de odihna platit numai pentru functia de baza, pentru care s-a incheiat contractul de munca."
Secretara imi zice ca nu am functie de baza pentru ca nu sunt titulara, si ca functie de baza are cea care este in CM, eu sunt doar personal asociat. Va rog frumos sa ma ajutati!

Adaugata in: Concedii Indemnizatie
Daniela Tofan
 User  Daniela Tofan
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Daniela Tofan la 14 Ian. 2014
Posibil, pentru ca functia de baza nu are nicio legatura cu a fi sau nu titular de post. Functia de baza este aleasa si declarata de salariat atunci cand exista un cumul de functii, dar daca are o singura incadrare, un singur contract, acela reprezinta functia de baza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Tofan
 User Daniela Tofan
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Ian. 2014
Am uitat sa mentionez ca nu mai am alte functii si nu mai lucrez in alta parte. Dar doamna imi spune ca functia de baza o s-o am atunci cand persoana din CM va intra in Concediu crestere copil. Exprimarea ei a fost urmatoarea " Nu poti fi incadrata pe o functie de baza cand pe acelasi post este incadrata o alta persoana cu functie de baza....poti doar atunci cand ea va intra in Concediu crestere copil." Intrebarea mea este: oare doamna secretara incurca termenul de functie de baza?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Dupa parerea mea, cat timp nu aveti o alta functie de baza ar trebui sa puteti intra in concediu in baza acestui contract. Acea conditie apare mentionata in cazul unul cumul functie baza - plata cu ora dar actul normativ nu precizeaza ca un salariat incadrat doar cu plata cu ora nu poate avea concediu. Daca insa aveti functia de baza in alta parte, la un alt angajator, atunci se aplica aceasta prevedere.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Viviana Serni Marius Ion alexei delimart G Stancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024